Norge

Flere skal returneres til Nord- og Vest-Afrika

Regjeringen oppretter en ny stilling for å tvangsutsendt flere til Nord- og Vest-Afrika.

Ikke alle får et positivt svar på sin søknad om asyl i Norge.
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– Selv om tilstrømming over det sentrale Middelhavet har avtatt de siste månedene, er potensialet for ankomster av migranter fra Nord- og Vest-Afrika til Europa fremdeles stor, og strømmen over det vestlige Middelhavet er økende. Det er derfor ønskelig å prioritere arbeidet mot dette området i enda større grad, forklarer Torkil Åmland (Frp), statssekretær for innvandrings- og integreringsministeren, i en epost til Vårt Land.

I statsbudsjettet for 2018 heter det at «politiet skal vektlegge (...) strategiske forhold, som for eksempel returer som gir signaleffekt og kan ha innvirkning på tilstrømmingen fremover, skriver Justisdepartementet.

Les også

«Han har stjålet alle de viktigste sakene til ytre høyre». Politisk stortalent (31) ligger an til å ta makten i Østerrike.

13 spesialutsendinger for utlendingssaker

Justisdepartementet bekrefter overfor Vårt Land at det i dag finnes 13 spesialutsendinger for utlendingssaker ved «relevante norske ambassader».

Måltallet for tvangsreturer har de siste årene vært 9000. For 2018 er det nedjustert til 7500.

Seniorrådgiver Jon Ole Martinsen i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) ser behovet for en spesialutsending, men ikke at regjeringen opprettholder størrelsen på Politiets utlendingsenhet når måltallet har gått fra 9000 til 7500.

Les mer om

  1. Migrantkrisen i Europa
  2. Afrika
  3. Politiets utlendingsenhet