Norge

Norske soldater i Irak bodde på luksushotell

Norske styrker som er utplassert i den kurdiske byen Arbil i Nord-Irak, bodde i flere måneder på et femstjerners luksushotell. Den foreløpige prislappen er på over 20 millioner kroner.

Norske soldater skal trene disse irakiske sikkerhetsstyrkene i Arbil og Bagdad. Nordmennene bor på hotell under oppholdet.
  • Ntb

Det luksuriøse hotellet Divan Arbil har huset de norske soldatene som er i Nord-Irak for å trene opp de kurdiske styrkene som er kjemper mot ekstremistgruppen Den islamske staten (IS), skriver nettstedet Aldrimer.no.

Hotellet har designmøbler, panoramautsikt og luksuriøse baderom med marmorgulv og boblebad. Regningen så langt har kommet på over 21 millioner kroner.

Les mer:

Les også

Forsvarssjefen mente spesialstyrker var unødvendig i Irak

— Ville blitt dyrt med egen forpleining også

— Det er viktig å påpeke at all forlegning og forpleining koster, uavhengig av om vi selv etablerer og drifter, herunder kjøkkenmannskaper, driftspersonell, renholdspersonale og så videre, eller benytter oss av eksisterende infrastruktur, sier pressetalsmann og major Vegard Finberg i Forsvarsstaben.

Soldatene bodde på hotellet fra februar og til august, da en leir etablert under ledelse av Tyskland ble etablert for koalisjonsstyrken som samarbeider om opplæringen.

Skal trene andre i Arbil og Bagdad:

Les også

  1. Norske soldater på plass i Irak