NSB: Nær fullbookede tog i julen

Denne helgen er mange nordmenn på vei hjem til jul. I dagene frem til julaften er nesten samtlige tog fullbooket, ifølge NSB.

Oslo Sentralstasjon.

Fredag var årets største utfartsdag, ifølge togselskapet.

– På de lange strekningen våre, som Bergensbanen, Sørlandsbanen, Dovrebanen og Nordlandsbanen hadde vi i går 13.000 passasjerer fordelt på tilsammen 45 tog, sier pressesjef Åge-Christoffer Lundby i NSB til NTB.

Han sier at med unntak av lokalstrekninger, er de aller fleste avgangene helt fullbooket nå i julen.

– Vi satser på å få alle hjem til jul, og det er vårt mål nummer én. Men med få unntak er alt fullbooket nå. Det kan jo selvsagt forekomme noen avbestillinger, men du bør nok ha bestilt på forhånd for å være sikker på å komme hjem til jul, sier Lundby.

Les også

Julenedbør i nord og opphold i sør

Roligere på julaften

Ifølge Lundby vil det naturlig nok roe seg på julaften, og det er da langt flere ledige seter på togene.

Antallet passasjerer så langt i julen har vært tilnærmet lik normalen og tallene ser ut til å være gjennomsnittlig høyt.

– Det er jo selvsagt en økning med reisende nå i disse tider, men ikke noe utover det som vi er vant med i julen. De store reisedagene er dagene før jul, 2. juledag og 1. nyttårsdag. De to sistnevnte er for øvrig også nær fullbooket, varsler Lundby.

Sørlandsbanen

Fredag ble Sørlandsbanen stengt i mange timer på grunn av snøtunge trær som lå over kontaktledningen.

– Idag ser alt veldig bra ut, og det har ikke vært noe krøll med infrastrukturen – i kontrast til i går, som ble en veldig utfordrende dag med Sørlandsbanen. Da hadde vi en stor opprydningsjobb før vi kom i gang igjen, sier kommunikasjonsansvarlig Ragnhild Aagesen i Bane Nor til NTB.