Norge

Drapssiktet i Haugesund varetektsfengslet i fire uker

Mannen i 50-årene som er siktet for å ha drept sin samboer i 40-årene i Haugesund, ble onsdag varetektsfengslet i fire uker. Han erkjenner ikke straffskyld.

En kvinne er funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag. En mann ble pågrepet kort tid etter brannen og siktet for drap på kvinnen.
  • mette.bjorberg.estep@ntb.no

I fengslingsmøtet onsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, skriver Stavanger Aftenblad.

Siktede har samtykket til varetektsfengsling, men deltok ikke selv på møtet.

– Han ønsker ikke å møte. I tillegg er han innlagt på sykehus. Han er fysisk skadd etter en motorsykkelulykke etter brannen, opplyser siktedes forsvarer, Erik Lea, i en SMS til avisen.

Mannen ble utskrevet fra Haugesund sykehus onsdag og overført til Haugesund fengsel, skriver Haugesunds Avis.

Kranglet før drapet

Kvinnen ble funnet død inne i parets hus i Haugesund etter at huset brant natt til første nyttårsdag. Mannen har innrømmet å ha tent på huset, men har ikke erkjent straffskyld for drap.

I avhør har den drapssiktede mannen fortalt de kranglet under nyttårsfesten de deltok på. Mannens forsvarer bekrefter at paret kranglet før drapet fant sted natt til 1. nyttårsdag, skriver NRK.

– Kriminalteknikere fortsetter arbeidet på åstedet i dag. Den siktede erkjenner å ha påsatt brannen, men vi ønsker ikke å si noe mer om hva han har forklart om bakgrunnen for brannen på nåværende tidspunkt, sier påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker i Sørvest politidistrikt.

Mannen ble pågrepet kort tid etter brannen og etter hvert siktet for å ha drept samboeren. Mannen avga tirsdag en fri forklaring om deler av hendelsesforløpet.

– Politiet ønsker ikke å gå inn på detaljer fra avhøret. Mannen knytter seg til handlingen, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier Lysaker.

Godtar fengsling

Politiet sier det er for tidlig å si noe om motiv eller foranledning til det de mener er et drap. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ikke klar, og politiet kan derfor ikke si noe om dødsårsaken.

Mannen ble ifølge Haugesunds Avis avhørt på Haugesund sykehus tirsdag kveld. Siktede ble lagt inn på sykehus med bruddskader etter en ulykke med motorsykkel samme natt.

Ifølge forsvarer Lea skal siktede ha forklart seg temmelig detaljert, men han beskriver hendelsen som et uhell og at det aldri var meningen å drepe. Lea sier mannen var beruset da han tente på huset.

– Min klient ønsker å samarbeide med politiet og samtykker til varetekt. I og med at varetektsfengslingen begrunnes i fare for bevisforspillelse, synes verken han eller jeg det er riktig å gå ut med detaljer fra hans forklaring, sier Lea til Stavanger Aftenblad.

– Naboer reagerte

Politiet fikk melding om brannen i Bokngata i Haugesund klokken 4.02 natt til 1. nyttårsdag. Boligen fikk store skader i brannen og var overtent ved 5-tiden.

Vitner skal ifølge NRK ha reagert på oppførselen til siktede og varslet politiet da de observerte ham utenfor boligen, samtidig som det brant i huset.

Les mer om

  1. Haugesund
  2. Drap