Sjekker om knivran kan kobles til drap på Majorstuen

Politiet undersøker om et knivran kan være tilknyttet drap på Majorstuen. Det er fortsatt ingen pågrepet eller siktet, bekrefter politiet.

Leiligheten der 24-åringen ble funnet knivstukket ligger like ved Majorstuen skole.

Ingen pågrepet, mistenkt eller siktet etter at en 24 år gammel mann ble funnet død av stikkskader i en leilighet på Majorstuen mandag formiddag, det bekreftet Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt tirsdag ettermiddag.

– Vi har vært i kontakt med pårørende. Vi kan bekrefte at avdøde kom fra Østfold. Han jobbet og bodde her i Oslo. Men foreløpig ønsker vi ikke å gå ut med navn eller bilde, sier Metlid under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Etterforskningsleder Kay Lund-Pettersen i Øst politidistrikt bekrefter overfor Smaalenenes Avis at avdøde er fra Mysen i Østfold. Avdøde ble sist observert søndag kveld, opplyser oslopolitiet.

– Det er siste observasjon pr. nå. Vi vet at han skulle møte på jobb klokken 09 mandag, men han møtte ikke opp, sier Metlid.

Grete Lien Metlid oppfordrer alle som kan ha gjort obersvasjoner i området mandag mellom klokken 08 og 12.15 om å kontakte politiet.

Ser etter koblinger med knivran

Oslopolitiet undersøker nå om et knivran mandag morgen kan kobles til drapet på Majorstuen.

– Vi jobber for å se om det finnes overvåkingskameraer i garasjen, sier etterforskningsleder Thomas Stange til NRK.

Knivranet som politiet ser nærmere på skjedde i Essendrops gate, kort avstand fra der knivdrapet skjedde. Ingen er pågrepet etter ranet, som skjedde like før klokken 08 mandag morgen, i et garasjeanlegg på Majorstuen.

– Det er en hendelse som vi fanget opp veldig raskt. Vi ser nærmere på den, men utover det er det ikke mer å si. Men om det har en sammenheng med drapet, har vi ikke grunnlag for å si noe om, sier Metlid tirsdag ettermiddag.

Politiet jobber nå med video i «ustrakt grad», og blir omtalt som en prioritert oppgave.

Oslopolitiet hadde mandag formiddag ingen mistenkte etter at en mann i 20-årene ble funnet knivstukket i en leilighet på Majorstuen.

Undersøker alt rundt avdøde

– Vi kartlegger all informasjon rundt fornærmede og hans bevegelser og har flere ulike teorier, men pr. nå har vi ikke noe konkret å gå ut med, sier politilederen.

Kort tid etter at drapet ble kjent, opplyste Metlid at den drepte mannen ikke var kjent av politiet fra tidligere.

– Ingen opplysninger vi har om vedkommende, tilsier at han skulle bli utsatt for en kriminell handling, sa hun.

Under pressekonferansen tirsdag ettermiddag sa Metlid at politiet tidlig mente å kunne slå fast at avdøde ble drept.

Leiligheten i Arbos gate i Oslo er plombert og blir undersøkt av politiets åstedsgranskere.

– Vi har jo ennå ikke mottatt obduksjonsrapporten, men vi arbeider ut fra at det er skjedd et drap, sier Metlid. På det nåværende tidspunkt ønsker hun ikke å si om det er gjort noen spesielle funn på åstedet. Heller ikke om det er funnet et drapsvåpen, sa Metlid på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Drapstidspunktet er fortsatt ikke avklart. Metlid ønsker ikke å svare på om avdøde var påkledd eller om drapet ser ut til å ha skjedd mens han fortsatt lå i sengen sin.

Åstedsundersøkelser

Leiligheten ligger i første etasje. Hoveddøren inn til oppgangen er låst. På baksiden er det en hageflekk som tilhører leiligheten der beboerne kan gå ut gjennom en egen dør. Men for å komme til den veien, må en gjerningsmann ha klatret over en mur eller to høye gjerder eller hatt nøkkel til å låse seg inn gjennom to gitterdører. Det trenger imidlertid ikke å ha vært veldig utfordrende. Ved hjelp av et tre eller en koblingsboks på stedet, ville en normalt fungerende person ha klart å komme over på få sekunder.

Naboer har merket seg at terrassedøren som regel sto åpen og at inngangsdøren fra korridoeren ofte var ulåst.

Leiligheten har en egen utgangsdør til en hageflekk på baksiden.

På det nåværende tidspunkt ønsker Metlid ikke å si om det er gjort noen spesielle funn p åstedet. Heller ikke om det er funnet et drapsvåpen.

Avgjørende tidsrom

Avdøde bodde sammen med tre kamerater i leiligheten. De tre andre har forklart seg for politiet.

– Alle tre har forklart seg og gitt verdifull informasjon til politiet, sier Metlid.

To av dem forlot leiligheten like før klokken 08. Den ene av dem kom tilbake og fant vennen med store skader like etter klokken 12. Han ringte nødnummeret til AMK klokken 12.15. Vennen hans ble erklært død på stedet av akuttmedisinerne som ankom stedet kort tid etterpå.

– Tidsrommet mellom klokken 08 og 12.15 er derfor svært interessant for politiet. Vi ønsker å komme i kontakt med folk som kan ha gjort observasjoner knyttet til leiligheten og området utenfor, sier Metlid.

En nabo som Aftenposten har vært i kontakt med, sier at andre naboer for ikke lenge siden skal ha klaget over støy fra leiligheten, men vedkommende har selv ikke merket noe til det.

Leilighetskomplekset ligger i Arbos gate, like ved Majorstuen skole vest i Oslo.