Norge

Fellesforbundet krever at Radisson-hotell må stenge

Hotelledelsen ved et streikerammet hotell i Oslo sentrum ber om et møte med de tillitsvalgte etter en konfrontasjon mellom streikende arbeidere og vakter. - Gjerne det, svarer Fellesforbundet.

Streikevakter fra Fellesforbundet går i 1. mai-tog i Oslo søndag.
  • Ntb
  • Robert Gjerde
    Journalist

— Vi skal ha et møte med hovedtillitsvalgt så snart hun er tilgjengelig. Da skal vi protestere mot at det faktisk ble fysisk håndgemeng torsdag, sier distriktsdirektør i hotellgruppa Carlson Rezidor, Tarje Hellebust, til NTB.

— Vi tar gjerne et møte med dem, og da er det ett tema på agendaen. Det er stenging av hotellet, og at det skal fortsette å holde stengt, sier lederen i Fellesforbundets avdeling 10 i Oslo, Tore Skjelstadaune.

Det var i forbindelse med at streikerammede Radisson Blu Scandinavia ved Holbergs plass - SAS-hotellet på folkemunne - gjenåpnet torsdag at politiet måtte tilkalles.

Kreftpasient:

Les også

- Streiken rammer de mest utsatte

Gjenåpnet torsdag

Streikevaktene utenfor reagerte på gjenåpningen, og ifølge en av de tillitsvalgte forsøkte en av hotellets vakter å fysisk fjerne de streikende arbeiderne slik at gjester kunne komme inn.

— Vi gjorde så godt vi kunne for å ta vare på gjestene våre. Vi ble nødt til å ringe politiet så de kunne få fri ferdsel, sier Hellebust.

— Det er bare tull. Da politiet kom, ba de oss om å ikke hindre offentlig ferdsel, ikke blokkere nødutgangene og oppføre oss ordentlig. Ellers ønsket de oss god streik, sier Skjelstadaune.

Står på kravene:

Les også

Ny utvidelse av hotellstreiken

Vil ikke nekte folk adgang

Til Aftenposten forteller LO-leder Roy Fredriksen i Oslo at de gjeninnførte streikevakter i går, etter hotellet ble åpnet. De planlegger å ha streikevakter fra klokken 15 fredag.

— Dette vil være «normale» streikevakter, der de vil forsøke å dele ut info-materiell til mulige hotellgjester, svarer Fredriksen.

Han sier at de ikke vil være aktuelt å fysisk nekte personer adgang til hotellet.

— Man oppfører jo seg som folk, sier han.

Busstreiken avverget:

Les også

  1. Sjåførene sikret dopauser