Norge

Vanskelige kjøreforhold i hele landet – mange kollisjoner

Flere vogntog har trøbbel i en bakke på E6 ved Horgen utenfor Drøbak. Ved 00.30-tiden natt til fredag går trafikken sakte på stedet.

Flere steder i landet er det vanskelige kjøreforhold natt til fredag. I mange fylker er det meldt om ulykker og kollisjoner.

  • og NTB
  • Mari Mjaaland

Politiet i Oslo ber folk ta hensyn til de utfordrende kjøreforholdene natt til fredag. Det snør kraftig flere steder på Østlandet.

Mellom klokken 23 og 1.30 i natt skapte ti-tolv trailere kaos på veiene i hovedstaden.

– De fleste fikk pålegg om å legge på kjetting. Det kom mye snø på kort tid, og når tunge kjøretøy setter seg fast blir det lett kort, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli ved Oslo politidistrikt.

Selv om det var mange småbulker, er det ikke meldt om alvorlige skader.

Ved 7-tiden fredag går trafikken greit på hovedveiene, mens mange småveier ennå ikke er ryddet.

Østlandet sliter

– Det har kommet meldinger om trafikale utfordringer på flere vegstrekninger, og vi anbefaler alle om å kjøre etter forholdene, skriver de på Twitter.

Ifølge Vegtrafikksentralen bør bilister i Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud være ekstra varsomme.

– Fredag ventes vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og temperaturer rundt null grader. Vi ber bilister kjøre etter forholdene og vise hensyn, skriver Vegtrafikksentralen på Twitter.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om vanskelige kjøreforhold for Øst- og Sørlandet. Det varer helt frem til midnatt lørdag.

Det snør på Østlandet torsdag kveld og føret er svært dårlig. Dette vogntoget står på tvers i veien på Ringvoll i Østfold.

Stengte veier på Østlandet

I Akershus har E6 tidligere vært stengt i begge retninger ved Smiehagen tunnel, på grunn av et vogntog som sperrer vegbanen. Ved midnatt gikk trafikken meget sakte forbi, ifølge Vegtrafikksentralen Øst på Twitter.

E6 er etter midnatt stengt på strekning mellom Skullerud og Mortensrud i Oslo på grunn av flere vogntog som har problemer med snøføret. Brøyting og salting har kommet frem.

Fylkesvei 22, mellom Hvam og Gjelleråsen, er like etter midnatt stengt på grunn av trafikkuhell.

I tillegg skal flere småveier være stengt av lignende grunner.

Regjeringsbil i snøtrøbbel

Blant bilene som har hatt trøbbel på føret natt til fredag, er en regjeringsbil.

Her får en regjeringsbil trøbbel.

Den kjørte seg fast i bakken på vei fra Ekebergrestauranten der Stortingets presselosje har julebord.

Blant de som skulle dra fra dette julebordet da dette skjedde var statsminister Erna Solberg.

Både brannvesen, politi og redningsbil var på stedet.

Brøytebil og personbil kolliderte i Sørum

En brøytebil og en personbil kolliderte i morgentimene i Sørum i Akershus fredag. Føreren av personbilen skal være moderat skadd, opplyser Øst politidistrikt.

Politiet meldte om kollisjonen i Borgenveien klokka 7.05.

Ved Hønefoss har var det en kollisjon mellom to bilder torsdag kveld kveld etter at en av bilene fikk sleng på grunn av føreforholdene, melder Sørøst politidistrikt.

– To kvinner og to menn er involvert i ulykken. Én av dem er skadet, men tilstand er ukjent, sier operasjonsleder Trond Egil Groth.

Ulykke i Oppland

Én person er hardt skadet, mens en annen er lettere skadet etter en frontkollisjon på riksvei 4 på Stryken i Lunner i Oppland like før klokken 20 torsdag kveld.

– Det er antydet at den ene bilen kan ha fått sladd. Det er snakk om en møteulykke, sier operasjonsleder Marianne Brun i Innlandet politidistrikt til NTB.

Hun opplyser at det var glatt på stedet da ulykken skjedde. Veien ble helt stengt etter kollisjonen.