Ny speilrefleks fra Canon

Canon EOS 7D frir til entusiastene. Men noe fullformatkamera er det ikke.

- Bygget for å tilfredsstille lidenskapelige fotografer, er omkvedet hos Canon når den nye EOS 7D skal beskrives. Et anselig innhugg i lommeboka gjør den også.

Så er den omsider lanseringsklar: Canons nye speilrefleksmodell som tetter pris— og kvalitetsgapet mellom titusenkroners kameraet 50D og den over dobbelt så dyre fullformaten

Les også

Høstslipp fra Canon

.

EOS 7D har Canon døpt sitt nye speilreflekskamera, som kan skilte med blant annet serieopptak på inntil 8 bilder per sekund, ISO-verdier på opptil 12800 og HD-video. Også 1080p/24.

Men de som hadde håpet på et fullformatkamera blir skuffet, for her er det fortsatt 1.6x crop (APS-C) som gjelder. Den aktuelle CMOS-bildebrikken har en oppløsning på formidable 18 megapiksler.

18 megapikslers CMOS-sensor i APS-C-format. FOTO: Canon

Ny LCD-skjerm

Kameraet har fått en ny 3-tommers LCD-skjerm med en oppløsning på 920.000 bildepunkter, som skal være designet for å eliminere gjenskinn ved å fjerne mellomrommet mellom LCD-skjermens beskyttelsesdeksel og de flytende krystallene.

FOTO: CanonEt nytt og angivelig forbedret nitten-punkters autofokussystem skal være med på å sikre en best mulig bildekomposisjon, står det også å lese i pressemeldingen Canon har sendt ut. Ansiktsgjenkjenning hører også med.

Vi har selv hverken sett, eller prøvd kameraet, og kan følgelig ikke si noe om bildekvaliteten. Ut fra spesifikasjonene å dømme er dette definitivt et spennende kamera. Prisen på 18.579 kroner bare for kamerahuset i magnesiumlegering, gjør dog neppe EOS 7 til noen volumselger når det dukker opp i butikkhyllene i slutten av denne måneden.