Norge

33 personer korona-anmeldt etter fester i Oslo: – Er nok flere anmeldelser enn tidligere helger

Politiet i Oslo brøt natt til søndag opp fire fester med til sammen 33 deltagere. Alle er anmeldt for brudd på koronaforskriften.

  • Torgeir Knutsen
    Journalist

Politiet melder også om flere henvendelser om feststøy.

– Det har vært en jevn en strøm med meldinger om fest og støy i hele natt. Totalt har det vært i overkant av 20 oppdrag på støy og fest på private adresser. Det er i tillegg også oppdragene hvor folk har samlet seg parkene, forteller Marita Aune, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

På en av festene var det ifølge VG 13 personer, mens det var fire på en annen. NRK melder at disse festene på henholdsvis Majorstuen og Bekkelaget.

I Oslo har politiet måttet avslutte i alt fire fester hvor festdeltagerne er blitt anmeldt for brudd på smittevernreglene. Lørdag kveld var det også mange som trakk ut i parkene, her har politiet prioritert å gi råd og pålegg.

– Til sammen er det anmeldt 33 personer. Det er i hovedsak unge voksne som har stått for det meste av festingen. Vi får hver helg inn meldinger på støy og ansamlinger på private adresser, men 33 anmeldelser er nok flere enn hva vi har sett tidligere helger, sier operasjonslederen

Ifølge Oslos koronaforskrift er det «forbudt å ha mer enn to personer, utover husstanden din, på besøk samtidig».

Også andre steder i landet meldes det om festbråk. Vest politidistrikt har mellom klokken 22 og klokken 4 registrert 61 oppdrag knyttet til ordensforstyrrelser, hvorav de fleste var i Bergen. Det ble gitt pålegg, men ingen ble innbrakt.

Les også

  1. Oslo-folket nøt vårsolen. Men tometeren ble veldig kort.

  2. Frykter tiltakstrøtthet i Oslo. Munnbind-bruken har stupt siden påske.