Norge

Britene vedder på neste uhell

Britene oppfordres til å vedde på neste uheldige episode i forbindelse med det kongelige bryllupet i Storbritannia.

Utsettelsen av tidspunktet for vielsen er den siste i rekken av uheldige omstendigheter rundt det kongelige bryllupet i Storbritannia. Nå oppfordres britene til å vedde på det neste bomskuddet i forbindelse med det forestående bryllupet mellom Prins Charles og Camilla Parker Bowles.

Det frekke tilbudet kommer fra et bookmakerfirma etter at bryllupet ble utsatt fra fredag til lørdag på grunn av begravelsen til pave Johannes Paul II fredag. Hoffet utsatte bryllupet et døgn slik at mange av gjestene kan være til stede på begge begivenhetene.

Tidligere har det lykkelige paret måtte tåle at Dronning Elizabeth II ikke deltar i bryllupsseremonien, men bare er til stede under velsignelsen etter vielsen. Mange ser på dette som en smekk fra Dronningens side.

Den borgerlige vielsen var først tenkt avholdt på Windsor Slott, den kongelige residensen rett vest for London, men måtte flyttes til Windsor Rådhus. Dette ble bestemt etter at det ble klart at en vielse på slottet ville åpne for at andre par også ville kunne vies på Windsor Slott.

Oddsene for at Camilla svikter Charles på bryllupsdagen var i følge veddemålsagenten William Hill 33-1 på tirsdag, mens oddsene for at Charles ville gjøre det samme var 40-1. Oddsene for at Prins William mister ringene var 25-1.

Sjansene for snøstorm eller oversvømmelse var 100-1, mens oddsen for at et utenomjordisk vesen lander i Windsor på bryllupsdagen var 10.000-1, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Vielsen skjer hos byfogden i Windsor vest for London. Etter den borgerlige vielsen skal den anglikanske kirkes overhode, erkebiskop av Canterbury dr. Rowan Williams, gi Charles og Camilla sin velsignelse i St. George-kapellet på Windsor slott.

(Aftenpostens nettutgave)

Frekke bookmakere i Storbritannia oppfordrer britene til å vedde på neste uheldige episode i forbindelse med det forestående kongelige bryllupet. Foto: ALASTAIR GRANT - AP

Les mer om

 1. Kongelige

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Harry møtte folket utenfor Windsor Castle

 2. VERDEN
  Publisert:

  Britisk prinsesse giftet seg i Windsor Castle

 3. VERDEN
  Publisert:

  Harry og Meghan valgte privat dåpsseremoni for Archie

 4. VERDEN
  Publisert:

  Prins Charles skal følge Meghan Markle opp kirkegulvet

 5. VERDEN
  Publisert:

  Sure søsken, kjendisgjester og det moderne monarkiet

 6. NORGE
  Publisert:

  Sex, løgner, utroskap og gjeld: Dette er skandalene i det britiske kongehuset