Rundt 300 griser døde i brann i Rogaland

Brannvesenet har fått kontroll over brannen i grisehuset og det tilknyttede fjøset i Suldal i Rogaland. Om lag 300 griser brant inne, mens 139 ble reddet ut i live.

Om lag 300 griser har brent inne i et grisehus og et tilknyttet fjøs ved Nattlandsvatnet i Suldal i Rogaland torsdag kveld.
  • NTB

– Det er fremdeles fem griser igjen inne, men de kommer til å bli avlivet på grunn av omfattende skader, opplyser operasjonsleder Tore Frøyland-Jensen i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

Han forteller at brannvesenet driver med etterslukningsarbeid, og at de kommer til å være på stedet utover kvelden og natten.

– Vi må sørge for at brannen ikke tar seg opp igjen, for det er ikke så uvanlig at så store branner blusser opp igjen, sier Frøyland-Jensen.

Ukjent brannårsak

Foreløpig er brannårsaken ukjent. Politiet driver taktiske undersøkelser på stedet og samler informasjon gjennom blant annet avhør.

– Åstedet vil bli avsperret, og kriminaltekniske undersøkelser som kan gi svar på brannårsaken vil bli iverksatt, sa operasjonslederen klokken 21.30 torsdag.

Bygningene er delt i flere seksjoner og etasjer. Frøyland-Jensen forteller at brannmannskapene tok i bruk en gravemaskin for å redde ut så mange dyr som mulig. Gravemaskinen ble brukt til å rive ned vegger så grisene kunne komme seg ut og brannmannskaper inn.

Kyr reddet ut

Operasjonslederen opplyste tidligere at alle kyrne som befant seg i fjøset, hadde kommet seg ut av bygningen.

– Det tyder på at man klarte å skremme ut alle kyrne, sa Frøyland-Jensen.

Brannstedet er ved Nattlandsvatnet øst for Erfjord. Politiet fikk melding om brannen klokken 17.27.