Norge

Mannen som ble funnet ved Tjuvholmen hadde ligget en time i vannet før han ble reddet

Nødetatene ved Tjuvholmen i Oslo der de hentet opp en mann som lå i sjøen. Videoopptak viser at han var alene da han havnet i vannet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Tilstanden for 61-åringen som ble hentet opp av sjøen ved Tjuvholmen fredag, er fortsatt kritisk. Video viser at han var i vannet i lang tid før han ble hentet opp.

  • Lene Skogstrøm
    Journalist
  • NTB

– Vi har innhentet video fra hendelsen og har sett at mannen, slik vi trodde, var alene da han kom i vannet. Vi vet likevel ikke hvorfor han havnet uti, for videoen er for dårlig til å kunne se det klart, sier Roger Hjertø, vaktleder ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk meldingen om at en livløs mann var oppdaget i sjøen ved Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen i Oslo klokken 18.31 fredag . Det ble iverksatt livreddende førstehjelp, og mannen får nå behandling på Ullevål sykehus.

Tilstanden ble betegnet som kritisk da han ankom sykehuset fredag kveld, og er søndag uendret.

Videoen fra Tjuvholmen viser at mannen havnet i vannet i underkant av en time før han ble hentet opp.

– Han har ligget i vannet veldig lenge. Når han har ligget såpass lenge i vannet, blir prognosen dårlig, men de prøver det de kan på sykehuset, sier Hjertø.

Mannen er en 61 år gammel norsk statsborger fra Oslo.

Politiet har avhørt flere vitner i saken.

Mannen ble tatt om bord i ambulanse på brygga ved Tjuvholmen. Det ble satt i gang livreddende behandling, og mannen overlevde. Foto: Tor Stenersen

Det var forbipasserende som oppdaget mannen i vannet. Nødetatene kom raskt til stedet.

Mannen, som lå bare få meter fra land, ble tatt om bord i en politibåt. Livreddende førstehjelp satt i gang og han ble fraktet til sykehus.

Meldingen fra politiet tidligere fredag kveld gikk først ut på at mannen var død, men det skyldtes en misforståelse. Senere rettet politiet det til at tilstanden var kritisk.

Les mer om

  1. Tjuvholmen