Norge

Dobler antall politifolk i Oslo

Oslopolitiet får hjelp fra UP for å stanse voldtektsbølgen.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag varslet justisminister Knut Storberget (Ap) enda mer politi for å bekjempe voldtektsbølgen i hovedstaden. Hans O. Torgersen - Aftenposten

 • Arild Jonassen

Oslo er rystet av en serie overfallsvoldtekter. Så langt i år er det anmeldt 51 overfallsvoldtekter, noe som er dobbelt så mye som i hele 2010. Politiet har allerede satt inn i underkant av 20 ekstra politifolk i helgene som skal patruljere de mest utsatte områdene i byen.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag varslet justisminister Knut Storberget (Ap) enda mer politi for å bekjempe voldtektsbølgen i hovedstaden.

F.v. Kjetil Haukås fra Kripos, riksadvokat Tor-Aksel Busch, fungerende politidirektør Vidar Refvik, justisminister Knut Storberget, politimester Anstein Gjengedal og politiinspektør Hanne Kristin Rohde under pressekonferansen i Nydalen i Oslo fredag ettermiddag, i forbindelse med de siste ukenes overfalksvoldtekter i Oslo. FOTO: SCANPIX

Mer politi i gatene

Antall uniformerte politifolk som skal patruljere gatene, blir doblet. Fem patruljer fra UP (Utrykningspolitiet) skal delta, og det vil bli enda mer politifolk fra UP i Oslos gater i helgene fremover, varslet Storberget.

— Vi vil også vurdere å senke nivået for registrering av DNA til å gjelde i saker med under 60 dagers strafferamme. Det fordi mange som begår alvorlig kriminalitet også begår mindre alvorlig kriminalitet, sier Storberget.

Det vil også bli iverksatt et utvidet regionalt samarbeid med andre politidistrikt rundt Oslo i kampen mot nye overfallsvoldtekter.

Ansetter nye folk

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sjef for vold- og sedelighetsseksjonen, varslet på pressekonferansen at det skal komme ti nyansettelser på sedelighetsavsnittet i Oslo-politiet.

— Det er imildertid noe som ikke vil skje over natten. Vi vil satse på kvalitet, og få inn dyktige folk, sier Rohde.

I tillegg har mange meldt seg til å gå som natteravn i helgen.

— I helgen har vi også cupfinale. Det betyr mange mennesker ute i byen. Vi håper det vil bidra til større trygghet, og ikke større utrygghet for folk. Vi håper at alle voksne som er ute kan bidra ved å varsle fra hvis de ser ting de mener kan knyttes til voldtekt eller andre overfall, sier Oslos politimester Anstein Gjengedal.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Politiets nye «supervåpen» er flere år forsinket. Nå krever Ap svar fra justisministeren.

 2. POLITIKK

  Eks-justisminister advarte Støre om Giske-håndtering i hemmelig notat

 3. POLITIKK

  Tidligere justisminister frykter at sexkjøpsloven har hatt feil effekt

 4. NORGE

  Justisminister Wara: – Vi ser en økende og ny form for ungdomskriminalitet.

 5. NORGE

  Politiet bør bevæpnes, mener statsadvokatene i Oslo

 6. OSLOBY

  Ansetter 30 nye politifolk og plasserer ut mobile politiposter i Oslo øst