Norge

KRIK sier ja til at homofile og samboere kan være ledere

Den kristne ungdomsorganisasjonen KRIK (Kristen idrettskontakt) vedtok lørdag kveld at samboere og homofilt samboende kan være frivillige ledere på organisasjonens leirer, melder Dagen.

  • NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

288 delegater på generalforsamlingen stemte for, mens 150 stemte imot. Saken har vært det store spørsmålet på organisasjonens generalforsamling i Porsgrunn, ifølge Dagen.

Les også

Vi trenger homofile forbilder i KRIK og idretten | Christian Hetty

Bakteppet er at det på et ekstraordinært landsstyremøte i august ble fattet et vedtak om å løfte opp ekteskapet mellom mann og kvinne, men samtidig åpne for at samlivsform ikke skal være avgjørende for om man kan være leirleder i KRIK.

Vedtaket har skapt reaksjoner, og i forkant av generalforsamlingen var det fremmet forslag om å reversere vedtaket, som imidlertid ble stående.

Flere av delegatene på begge sider var tydelig berørte da de presenterte sine syn for generalforsamlingen, skriver Vårt Land(abonnementsartikkel).

Vårt Land skriver at mange delegater trakk frem at KRIK ikke er et kirkesamfunn, og at organisasjonen derfor har mulighet til å ha andre regler enn det en kirke har. De påpekte at organisasjonen for å være tverrkirkelig bør la homofilt samlevende og samboere være ledere.

«KRIK har alltid ønsket å være en åpen og inkluderende bevegelse», skriver grunnleggeren av KRIK, Kjell Markset, i et innlegg på KRIKs nettsider der han støtter landsstyrets vedtak om å

Les også

KRIK-delegat: Heller homofile ledere enn barn som må undertrykke følelsene sine | Håvard Fredwall

Les mer om

  1. Kristendom
  2. Kirkesamfunn