Norge

Får du ikke opp hele nyhetsstrømmen på Facebook? Du er ikke den eneste.

Onsdag ettermiddag opplever flere brukere at bildene ikke lastes opp på plattformene. Facebook forklarer at feilen oppsto på grunn av svikt i rutiner.

Noen av bildene på Facebook-veggen lastes ikke ned. Noen opplever samme problem på Facebooks chatte-app Messenger. Foto: Skjermdump fra Facebook

 • Elin Stueland
  Elin Stueland
  Digitalredaktør

- Vi er klar over at flere brukere akkurat nå har problemer med å laste opp bilder, videoer og andre filer på våre apper. Vi jobber med å få alt tilbake til normalen så raskt som mulig, sier Lukasz Lindell i Facebook til Aftenbladet.

Det er i hovedsak lastingen av bilder som ikke fungerer på Facebook og Instagram. Enkelte opplever også at nyhetsstrømmen ikke viser eller at de ikke får logget seg inn. Problemene oppsto like før klokka 15.00 onsdag, og er foreløpig ikke fikset.

Det var under rutinemessig vedlikehold vi utløste et problem som gjør det vanskelig for noen å laste opp eller sende bilder og videoer. Vi jobber for å få fikset det så fort som mulig, og vi beklager at dette har oppstått, sier Facebooks talsmann Lindell til Aftenbladet.

Problemene oppsto onsdag ettermiddag, ifølge Downdetector.

Whatsapp er ikke en like stor aktør i Norge, men også her er problemene store onsdag ettermiddag, der mange brukere rapporterer at de verken får sendt eller mottatt meldinger.

Problemene er tilsynelatende størst lengre sør i Europa og på østkysten i USA, men også her i Skandinavia har problemet økt de siste timene, ifølge overvåkingsverktøyet Downdetector.

Rapportene om feil på de sosiale mediene er konsentrert rundt sentraleuropa og USA, ifølge Downdetector.

Facebook eier både Instagram og Whatsapp, men har foreløpig ikke kommet med en begrunnelse på hvorfor problemene oppstår.

Aftenbladet har også sjekket med sine følgere på sosiale medier, og svært mange får ikke lastet bildene på Aftenbladets post på Facebook. Her kan du også sjekke om det fungerer med din konto.

Problemet ble fikset natt til torsdag.

Facebook er det mest brukte sosiale mediet i Norge, der 83% av befolkningen har registrert profil, ifølge målinger gjort av Ipsos første kvartal 2019. Foto: Ipsos

Les mer om

 1. Sosiale medier
 2. Facebook
 3. Instagram
 4. Whatsapp

Relevante artikler

 1. KULTUR

  Vil ha sosiale medier som ikke teller «retweets» og «likes»

 2. FOTBALL

  Neymar anklaget for voldtekt. Nå slår stjernen tilbake i oppsiktsvekkende video.

 3. KRONIKK

  Fem falske kontoer utga seg for å være meg. Hvorfor bruker ikke sosiale medier sikker elektronisk ID?

 4. KULTUR

  En av Facebooks grunnleggere advarer mot Mark Zuckerbergs makt: – Jeg er ansvarlig for ikke å ha slått alarm tidligere

 5. KULTUR

  Politiet refser nettgigantene for treg hjelp med etterforskning av nettovergrep

 6. VERDEN

  Spionprogramvaren kan lese meldinger, overhøre samtaler og finne plasseringen din. Nå er den funnet i WhatsApp.