Norge

Facebook lanserer nytt søkeverktøy

Den nye funksjonen kan hjelpe deg å finne restauranter i nærområdet som vennene dine sverger til eller kanskje til og med en ny potensiell livsledsager.

  • Christine Spersrud Haug

Tirsdag lanserte Facebook det nye ”Graph Search” for sine brukere. Dette er en mer avansert søkefunksjon på nettstedet, som gjør at man kan utføre målrettede forespørsler etter personer, bilder og interesser, skriver Financial Times.

Ikke tilgjengelig på vanlige nettsøk

Tidligere har brukere kunnet søke etter personer på Facebook, men denne søkefunksjonen har ikke vært ansett for å være spesielt bra. Dette ønsker imidlertid administrerende direktør og grunnlegger Mark Zuckerberg å endre på. Han har ved tidligere anledninger uttrykt misnøye over Facebooks egen søkefunksjon.

-Vi har en billion søk daglig og vi forsøker ikke engang å forbedre tjenesten, har han uttalt til journalister ved en tidligere anledning.

I følge Zuckerbergs egen introduksjon av den nye søkerfunksjonen, vil den vise privat informasjon som ikke er tilgjengelig på vanlige nettsøk, men man kan bare søke på ting som man normalt sett allerede har tilgang til på Facebook— bare på en mer effektiv måte.

Gode restauranttips

Så hvordan fungerer dette i praksis?

I følge nyhetsnettstedet Forbes vil det innebære at dersom man vil arrangere en sammenkomst for personer som bor i Palo Alto (Facebooks hovedkvarter i California red.anm) og som liker TV-serien Game of Thrones, så kan man finne fram til disse personene gjennom den nye søkefunksjonen.

Er man på leting etter mexicanske restauranter i Palo Alto, vil man få opp treff på restauranter i området som venner har likt.

Man kan også begrense søket til skole, hjemby, kjønn, sivilstatus og hva slags ”likes” andre har fått og hvordan de er knyttet til deg.

Dating

Søkefunksjonen kan også benyttes til datingformål, skal man tro Mark Zuckerbergs egen introduksjon av tjenesten.

Ved å søke etter, for eksempel, ”venner av venner som er menn og single i San Francisco-området og med indisk avstamning” kan man få opp en liste over potensielle beilere.

Les også

  1. Møteplagen lever