Norge

Voldektsdømt varetektsfengslet i fire uker

TØNSBERG (Aftenposten.no:) Justisdepartementet krever rapport om 32-åringen som er siktet for voldtekt mens han var på vei til hjemmesoning.

32-åringen skulle sone siste del av dommen med elektronisk fotlenke. Da han forlot Berg fengsel, skal ha ha dratt direkte for å møte en 15 år gammel jente Foto: Per Annar Holm

 • Per Annar Holm
 • Randi Johannessen Buckley

Justisdepartementet vil ha en rapport om hvordan en voldtektsdømt 32-åring kunne kommunisere med flere jenter via Internett mens han sonet en dom på ni års ved Berg fengsel i Tønsberg

— Dette er en veldig alvorlig og tragisk sak. Jeg føler sterkt med de som er involvert. Dette skal ikke kunne skje, sier statssekretær Terje Moland Pedersen i Justisdepartementet til VG.

Han tar forbehold om at mannen ikke er dømt for det siste forholdet, men uansett vil departementet vite hva som skjedde da han onsdag fikk permisjon fra fengselet for å reise hjem for å sone resten av dommen som såkalt hjemmesoning.

- Ble fengslet

Tønsberg tingrett godtok fredag at mannen som skal ha forgrepet seg på en 15-åring samme dagen som han skulle overføres til hjemmesoning, ikke trenger å møte i retten.

— Han har godtatt å bli varetektsfengslet, og da vil retten fengsle ham i fire uker, sier sorenskriver Dag Carlstedt til Aftenposten.no.

Domstolsloven har som hovedregel at siktede skal møte ved førstegangsfengsling, men kravet er ikke absolutt.

Ønsket ikke å stille

Dermed ble fengslingsbegjæringen behandlet i såkalt kontorforretning, det vil si at aktor og forsvarer ikke var til stede mens dommeren avgjorde spørsmålet om varetekt.

Mannen hadde selv bedt om å få slippe å møte i fengslingsmøtet.

Politiet ba om fire ukers varetekstfengsling med brev - og besøkskontroll, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling til Aftenposten.no. Det innvilget dommeren.

Det var torsdag at 32-åringen, som er dømt til ni års fengsel for flere grove voldtekter, ble

Les også

To domfelte er i løpet av én måned siktet for nye voldtekter

– mens han sonet straff for flere grove voldtekter på Sunnmøre.

Benekter kontakt

Mannen var på vei til såkalt hjemmesoning etter å ha sonet nesten seks år i fengsel da han skal ha voldtatt en 15 år gammel jente.

Den siste tiden har han sonet på Berg fengsel, hvor han også har gjennomgått spesielle program for sedelighetsdømte.

Han skal ha truffet jenta på internett, og skal ha kjørt direkte fra fengselet til et avtalt møtested da han skulle til sitt bosted.

Mannen skal ha tatt med 15-åringen i bilen og kjørte henne til et skogholt i Re kommune i Vestfold, hvor voldtekten skal ha funnet sted.

Siktede benekter all straffskyld, og sier at han aldri har møtt fornærmede eller hatt kontakt med henne.

Politiet sjekker nå også om mannen kan ha hatt kontakt med en annen jente sist onsdag, som han også skal ha kontaktet via Internett.

Slo alarm

Venner av 15-åringen meldte fra til politiet om at hun ble plukket opp av en fremmed bil. De hadde tatt registreringsnummeret på bilen, og politiet var dermed på jakt etter mannen før voldtekten skal ha funnet sted.

Jenta anmeldte forholdet til politiet kort tid etter at voldtekten skal ha skjedd. Hun er undersøkt ved voldtektsmottaket.

— Vi har avhørt fornærmed en gang, og vil avhøre siktede når det blir mulig, sier Øhrling.

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Drapssiktet 24-åring varetektsfengsles i fire uker etter Blå-skytingen

 2. NORGE
  Publisert:

  Overgrepssiktet barnefar i Trøndelag kan ha forgrepet seg på 50 ofre

 3. NORGE
  Publisert:

  Ingeniør fra Bergen dømt til 16 års fengsel i overgrepssak

 4. NORGE
  Publisert:

  Far (35) misbrukte datter i besøksrom på omsorgssenter

 5. NORGE
  Publisert:

  Tiltale: Tobarnsfar delte nakenbilder av døtrene og forgrep seg på dem

 6. VERDEN
  Publisert:

  Assange blir ikke begjært utlevert til Sverige