Kostbar Lego-drøm

Sjekk hvor mange klosser du trenger og hva det vil koste.

Det hvite hus i miniatyr blir for et leketøysprosjekt å regne kontra det å skulle bygg et fullskala hus med de danske klossene.

Har du virkelig aldri lurt på hvor mange Lego-klosser som må til om du skulle bygget huset ditt i Lego?

Ikke at vi mistenker noen for å ville utfordre bygningsmyndigheter og forsikringsselskap med et slikt husprosjekt i virkeligheten, men hadde det ikke vært morsomt å vite hvor mange av de danske leketøyklossene som skal til?

Det synes i det minste den amerikanske eiendomsmegleren Movoto. De har nemlig laget en Lego-hus kalkultator som regner ut både hvor mange legoklosser som må til, og hva husværet vil koste, skriver BBC.

FS00034347.jpg

Med utgangspunkt i den klassiske 4 x 2-klossen, har de PR-kåte eiendomsmeglerne regnet seg frem til at det ville gått med intet mindre enn 10 millioner klosser for å bygge et hus på 200 kvadratmeter som er gjennomsnittsstørrelsen i USA. Og da snakker vi kun tak og yttervegger.

Kostbart leketøy

Dyrt vil det også bli, skal vi tro BBC som har tatt kalkulatoren fatt.

Selv om langt mer trangbodde briter nøyer seg med 79 kvadratmeter i snitt når familien skal bygge seg tak over hodet, vil prisen for et Lego-hus angivelig havne på cirka 10 millioner kroner med utgangspunkt i en pris på 170 kroner for 100 stykk 4 x 2 klosser.

Til sammenligning koster et tilsvarende hus bygd i ekte murstein kun 1.8 millioner kroner...

Vi har ikke gjort tilsvarende norske regnestykke, men du kan trolig ta med deg storfamilien på eks antall turer til Legoland for differansen.

En som faktisk har bygget et ekte hus i Lego, er BBCs JamesMay i TV-serien James May Toy Stories fra 2009.

Slik ser Lego-hus kalkulatoren til Movoto ut.