Norge

Tredje siktet i Tolga-saken fengslet for fire uker

Den tredje siktede i Tolga-saken, en mann i 20-årene, ble fredag formiddag varetektsfengslet for fire uker. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

En person ble bortført fra Vingelen i TOrla kommune natt til søndag 2. januar.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Det opplyste politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Under hele varetektsfengslingen vil mannen være underlagt brev-, besøks- og medieforbud, mens han under de første to ukene vil være underlagt full isolasjon.

Mannen meldte seg for politiet torsdag ettermiddag sammen med sin forsvarer, advokat Lars Mathias Undheim, men har foreløpig ikke samtykket til å la seg avhøre.

Politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland.

Fra før er to andre menn på 24 og 23 år varetektsfengslet for fire uker i forbindelse med søndagens bortføring av en 20 år gammel mann i Vingelen i Tolga kommune. 23-åringen har også fått to uker i isolasjon. Alle tre er siktet for medvirkning til frihetsberøvelse.

Selve bortføringen skjedde natt til søndag i en bolig i Tolga nord i Østerdalen. Da politiet kom frem ble 20-åringen meldt bortført, og foreldrene ble kjørt til legevakt. Søndag kveld dukket han opp på et tog på Gardermoen, der han ba konduktøren låne en telefon.

Ifølge politiet ble 20-åringen skutt da han ble bortført, men han ble ikke alvorlig skadet. En av politiets teorier er at gjeld var bakgrunnen for hendelsen.

Les også

  1. Politiet etterforsker gjeldsmotiv etter bortføringen i Tolga

  2. Antatt bortført 20-åring er kommet til rette

  3. 20-åring ble skutt under bortføring i Tolga

Les mer om

  1. Tolga
  2. Etterforskning