Norge

- Vold er uakseptabelt

Men Islamsk Råd Norge mener Kadras utspill i media var unødvendig.

  • Randi Johannessen

Islamsk Råd Norge fordømmer overfallet på Kadra Yusuf på det sterkeste, og oppfordrer Kadra til å anmelde saken til politiet. Det opplyser organisasjonens leder, Senaid Kobilica, til Aftenposten.no, etter at det ble kjent at Norsk-somaliske Kadra Yusuf (26) skal ha blitt

Les også

- Kadra banket på gaten

. — Jeg ble sjokkert da jeg leste om overfallet. Det er helt uakseptabelt å bruke vold for å forsvare religion, sier Kobilica, som også er hovedimam i Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina.

- Unødvendig utspill

Islamsk Råd har tatt kontakt med alle moskeer i Oslo og anbefaler imamene om å ta opp saken under fredagsbønnen. - Det er viktig at alle forstår at vold ikke har noe med islam og religion å gjøre, slår Kobilica fast. Han mener likevel Kadras utspill i media var unødvendig. - Det var galt av henne å direkte til media i stedet for å benytte infrastrukturen vi allerede har etablert. Vi ønsker dialog, og Kadra har rett til å fremme ideer og forslag. Hun kan snakke med meg når som helst. Det hun gjorde har ført til unødvendig uro, sier Kobilica.

Dialog er nøkkelen

Men Kadra har rett i å utfordre til debatt, understreker Kobilica. - Koranen kan tolkes, men da må man være kvalifisert og ha autoritet. Det er en oppgave for de lærde. Kadra har ikke verken autoritet eller er kvalifisert. Men det betyr likevel ikke at vi ikke ønsker innspill og tanker rundt islam, sier Kobilica. Han mener nøkkelen for å løse konflikter og oppnå forståelse ligger i dialog og kommunikasjon. - Det finnes ingen andre alternativer, sier han.

- Media må ta ansvar

Ifølge Kobilica eksisterer det allerede en god dialog imamene seg i mellom og mellom imamene og politikerne. Han mener det er svært viktig å nå muslimene på grasrotnivået. - Vi har god dialog og kommunikasjon på mange plan. Men jeg tror vi må konsentrere oss om grasrotnivået i tillegg, sier han. Han peker også på at media har et stort ansvar. - Vi har mye aktivitet, som møter og samlinger, men media viser ingen interesse for alt det positive som skjer. Det er ensidig fokus på skandaler. Nyhetene som når vanlige folk er alltid negative, sier Kobilica.

Les også

  1. – Gi Kadra 4 millioner livvakter

  2. - Kadra banket på gaten

Kadra Yusuf skal ha blitt angrepet natt til torsdag. - De skrek at jeg hadde tråkket på Koranen, forteller hun.
Leder i Islamsk Råd, imam Senaid Kobilica, sier vold er uakseptabelt.