Er du en cyberkonder?

Antallet cyberkondere har økt betydelig de siste to årene.

Har du søkt etter informasjon om sykdommer, symptomer og smerter på Internett? Da kan du være en såkalt cyberkonder. Og det er du ikke alene om.

Antallet amerikanere som søker etter helserelatert informasjon på Internett har steget med 37 prosent de siste to årene – til 160 millioner, skriver nyhetsbyrået Reuters.

De refererer til tall fra markedsanalyseinstituttet Harris Interactive som viser at et stort flertall av voksne internettsurfere bruker nettet til å søke etter helseinformasjon.

LES OGSÅ:

Les også

Nettsamfunn for de døde

Hyppig bruk

— Cyberkondere representerer nå 84 prosent av de voksne internettbrukerne, opp fra fjorårets 80 prosent og 72 prosent i 2005, melder Harris Interactive i en kunngjøring.

Undersøkelsen viser også at en gjennomsnittlig cyberkonder søker etter helseinformasjon på nett seks ganger i måneden og at de fleste finner det de leter etter.

Men mens det meste øker, har andelen som mener informasjonen de fant på nettet var til å stole på, gått ned. I fjor oppga 90 prosent av det var fornøyde og stolte på informasjonen de hadde funnet seg frem til, mens denne gangen var tallet falt til 86 prosent.

LES OGSÅ: På nett med legen

Diskuterer med legen

Nesten 60 prosent av de som fant det de lette etter på Internett, diskuterte informasjonen med legen sin minst en gang i året, ifølge undersøkelsen.

— Cyberkondere bruker ikke bare Internett til å utdanne seg selv, mange bruker det også som støtte under samtaler med legen, skriver markedsanalyseinstituttet i kunngjøringen.

LES OGSÅ:

Les også

Facebook kan gjøre deg syk

Også i Norge er interessen rundt helseinformasjon på nettet stor. En undersøkelse publisert i TIdsskrift for Den norske Lægeforening i november i fjor viste at nærmere 60 prosent av nordmenn hadde brukt Internett i helsesammenheng i 2005.

Flere helsenettsteder er inne på listen over de mest besøkte i Norge. Helsenettstedet Mozon hadde i forrige uke 77.000 unike brukere, Lommelegen.no 55.000 brukere og Doktoronline.no 19.000, ifølge tall fra TNS Gallup. Pasienthåndboka hadde mer enn 14.000 unike brukere forrige uke – mer enn både radio1.no, Østlandets Blad og Ukeavisen Ledelse. Tallene er generelt lavere enn ellers i året, grunnet færre internettbruker på sommeren.

Les mer om resultatene fra undersøkelsen hos Harris Interactive.