Fem syklister til sykehus etter kollisjon med bil i Ås

En bil kolliderte med et sykkelfølge med 14 syklister i Ås i Akershus. Bilisten er anmeldt for brudd på vikeplikten og har fått førerkortet beslaglagt.

Kåre Molland og sykkelkameratene var på treningstur da de kolliderte med en bil i Ås i Akershus. Molland slapp unna ulykken med skrubbsår.

Slagskader, utslåtte tenner, ansiktskutt, skrubbsår. De fem syklistene som kjørte inn i en bil torsdag kveld, pådro seg ulike skader.

14 syklister fra Follo Sykkelklubb var på treningstur torsdag kveld da de kolliderte med en bil med tilhenger. Ulykken skjedde ved 19.30-tiden ved avkjøringen til Bølstad gjenvinningsstasjon i Ås.

Politiet opplyser at kollisjonen skjedde da bilisten skulle krysse motsatt kjørefelt i forbindelse med at han skulle kjøre inn til avkjøringen til en gjenbruksstasjon.

– Føreren er anmeldt for brudd på vikeplikten og vi har opprettet sak, sier operasjonsleder Kari Monsen hos Follo-politiet til Aftenposten fredag morgen.

Bilisten har også fått førerkortet beslaglagt, skriver Østlandets Blad.

Ingen bevisstløse

Kort etter ulykken kom ambulanse og politi til stedet. Fire syklister ble sendt til sykehus og en til legevakt.

– Bilisten så oss åpenbart ikke, det var et hendelig uhell, sier Kåre Molland, en av syklistene til Aftenposten.

En sykkelklubb på tur endte med kollisjon med en bil. Syklistene forteller at de kom ned denne bakken og kolliderte med en bil som i motsatt retning (mot kameraet) og svinge inn mot gjenbruksstasjonen til høyre på bildet.

Oskar Kleven, lederen i Follo Sykkelklubb, var ikke selv med på sykkelturen, men sier følgende om de skadede:

– Det står etter forholdene bra til med dem, etter det jeg vet så langt, sier han.

Klarte ikke å stoppe

Syklistene var i ferd med å avslutte treningsturen da de kolliderte med en bil med tilhenger som svingte inn til gjenvinningsstasjonen. Det var de forreste syklistene som ble hardest rammet, men hele følget gikk i asfalten.

Bølstad gjenbruksstasjon til venstre i bildet. Bilisten som var innblandet i ulykken kom på Kongeveien sydfra og svingte til venstre inn mot gjenbruksstasjonen da han kolliderte med syklistene, som kom nedover Kongeveien.

– De første rekkene kjørte rett inn i bilen, sier Henning Haugerud, en av syklistene. Han forteller at de hadde tatt bakkeintervall og skulle trille rolig tilbake til Ski, via Ås, da uhellet skjedde.