Norge

Miljødirektoratet anmelder skipseiere etter motorhavari

Miljødirektoratet mener lasteskipet «Harrier» var på vei til Pakistan for å bli ulovlig hugget opp da det fikk problemer på Jæren i februar. Nå anmeldes eierne.

I februar fikk lasteskipet Tide Carrier, nå omdøpt Harrier, motorstopp rett ved Feistein fyr. Nå er eierne anmeldt av Miljødirektoratet.
  • NTB

I februar fikk lasteskipet Tide Carrier, nå omdøpt til Harrier, motorstopp utenfor kysten av Klepp i Rogaland. Miljødirektoratet påla senere skipet å bli liggende i Gismarvik havn.

Nå har direktoratet besluttet å anmelde eierne Julia Shipping Inc og tidligere eier Eide Marine Eiendom for forsøk på ulovlig eksport av avfall, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi mistenker at både nåværende og tidligere eier har hatt til hensikt å hugge opp skipet i Pakistan. Det har de ikke tillatelse til, og heller ikke til å ta med seg det oljeholdige avfallet ut av landet, sier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet.

Tide Carrier, senere omdøpt til Harrier, fikk motorstopp rett ved Feistein fyr i februar.

Hverken advokat Richard Bjerk i Wikborg Rein, som representerer Julia Shipping Inc, eller Georg Eide i Eide Marine Eiendom ønsker å kommentere anmeldelsen.

Strafferammen på ulovlig avfallseksport er fengsel opptil to år, i tillegg til bøter. Strafferammen ble fra 1. januar 2015 økt for ulovlig grensekryssende transport av avfall.

Les mer om

  1. Miljødirektoratet
  2. Shipping