Norge

- Diana ville bære ring fra Dodi på høyre hånd

Den tidligere butleren Paul Burrell holder fast ved at forholdet mellom Diana og Al-Fayed ikke var seriøst.

Diana følte seg utsatt og truet før hun omkom i en bilulykke i Paris 31. august 1997. Hennes tidligere butler Paul Burrell kaller det «ren fantasi.»
  • Ida Halvorsen Kemp

Les også:

Les også

  1. – Diana kunne ha overlevd

  2. Skulle ha 3,4 mill. for bilde av døende Diana


Tirsdag sto Dianas tidligere advokat Maggie Rae foran juryen som gransker den britiske prinsessens død, og fortalte at Diana gikk med en

Les også

- Ønsket at Charles skulle si fra seg tronen

Onsdag var det den tidligere butleren Paul Burrells tur til å forklare seg for juryen igjen, og ifølge Cnn.com er det ikke første gang han blåser av påstander om at Diana og Dodi Al-Fayeds dødsfall var et bestillingsverk fra den britiske kongefamilien. Burrell karakteriserte uttalelsene Diana angivelig skal ha kommet med overfor Rae som «ren fantasi».

Ba om råd om ring

Han holdt også fast på sin forklaring om at forholdet mellom Diana og Al-Fayed ikke var seriøst. Som et eksempel på dette, forklarte Burrell at Diana ikke ville forlove seg med Al-Fayed, og at hun hadde spurt ham om råd om hva hun skulle gjøre hvis han ga henne en ring. Burrell forklarte at han foreslo for prinsessen at hun skulle bære ringen på høyre hånds ringfinger, og ikke venstre hånd, som er vanlig med forlovelsesringer. Diana skal ha vært fornøyd med forslaget.

Gledet seg til å komme hjem

I en av de siste telefonsamtalene Burrell hadde med Diana før hun omkom, skal hun dessuten ha gitt uttrykk for at hun gledet seg til å komme hjem fra båtferien med Al-Fayed i Middelhavet fordi «det var altfor hett på dekk og iskaldt under dekk.» Ifølge Burrell var ferien med Dodi bare et signal til Dianas eks-kjæreste Hasnat Khan om at hun hadde kommet seg videre etter deres brudd en måned tidligere. Paparazzier skal imidlertid ha fanget Diana og Al-Fayed i et svært vennskapelig øyeblikk på den samme ferien — og bildet kalt «the kiss» - kysset - satte virkelig fart i romanseryktene og mediesirkuset, som en snau måned senere var medvirkende årsak til dødskrasjen der de begge omkom.

Les mer om

  1. Kongelige