Forbrent lik funnet i Larvik

<strong>LARVIK /OSLO (Aftenposten.no):</strong> Politiet slo full drapsalarm da et forbrent lik ble funnet i Bøkeskogen i Larvik i går. Nå mistenker politiet at avdøde kan være en savnet psykiatrisk pasient, som tok sitt eget liv.

Teknikere fra Kripos bistår i etterforskningen av det som kan se ut som et drap.

I løpet av natten har politiet dannet seg et bilde av hva som er skjedd. Politiet oppsøkte torsdag kveld bensinstasjoner i nærområdet, og avdekket at en person hadde kjøpt en bensinkanne og bensin torsdag ettermiddag.

Undersøkelser av mobiltelefonen som ble funnet på stedet sammenholdt med overvåkingsbilder ledet politiet til vedkommendes identitet. Det ble bekreftet at denne personen er identisk med en mann som viste seg å være savnet fra en psykiatrisk institusjon i Larvik i 18-tiden på torsdag ettermiddag.

Flere vitner har bekreftet at de har sett vedkommende med bensinkanne, alene på vei til Bøkeskogen torsdag ettermiddag.

Fant forbrent lik

Teknikere fra Kripos brukte mesteparten av natten på å sikre spor på og ved liket av mannen som ble funnet kneblet og forbrent nede i en sjakt da brannvesenet skulle undersøke en gressbrann i området.

— Jeg kan bekrefte at det er funnet en død person i Bøkeskogen, og vi etterlyser en person som har blitt observert med en bensinkanne i området, sa operasjonsleder Åge Haakonsen i Vestfold politidistrikt til Aftenposten.no i går.

— Vi har funnet en mobiltelefon, og det som kan se ut til å være forenlig med restene av en bensinkanne, men den er smeltet. Jeg vet ikke nærmere hvor skadet telefonen er, sier sjef for retts- og påtaleseksjonen ved politiet i Larvik, Magnar Pedersen, på en pressekonferanse i Bøkeskogen torsdag kveld.

Han sier det brant i et område på rundt 5-6 kvadratmeter rundt avdøde.

- Skjult i en sjakt

Liket ble funnet ved turstien Utsikten i Bøkeskogen i Larvik etter at brannvesenet rykket ut til en gressbrann klokken 19.10. Personen var da forbrent og så ut til å være kneblet, opplyser jourhavende jurist Anniken Rasch i en pressemelding.

— Bundet var han ikke, og det er vanskelig å si om han var kneblet. Det kan se ut som om han hadde et tøystykke opp mot munnen, men hva som er sammenhengen der skal vi være forsiktige å si noe om. Avdøde er ganske forbrent, sa Pedersen.

Nå opplyser politiet at personen ikke var kneblet. Tøystykket det var snakk om, viste seg å være restene av en hettegenser.

Politiet opplyser at liket var forsøkt skjult og påtent i en sjakt. Mannen ble funnet nedenfor en 1-2 meter høy skrent i et fjellparti rundt 10 meter fra grusveien som fører opp mot Utsikten, like ved den sydelige tunnelåpningen ved E18. Det er mulig å kjøre bil på denne grusveien. Den skal være avstengt med en bom, men Pedersen sa denne var skadet. Politiet skal ha fått tips om merkelig kjøring i området før og etter at liket ble funnet.

Kripos på vei

Politiet sperret av området, og store mannskaper lette etter den etterlyste personen i Bøkeskogen, som er et svært populært turområde for byens innbyggere. Det ble også satt inn hundepatruljer i søket.

Forsøkte å slukke

Etter det TV 2 erfarer skal det ha vært et par som gikk tur med hunden, som først oppdaget liket da de forsøkte å slukke gressbrannen. Ifølge vitnet, som ønsker å være anonym, trodde han først det var en dukke, men oppdaget at det var et menneske da han så det hadde hår på kroppen. Politiet kan verken bekrefte eller avkrefte dette overfor Aftenposten.no.

Politiet søker nå med store styrker og hundepatruljer etter en person som ble observert med en bensinkanne i Bøkeskogen like etter gressbrannen.