Norge

Vekterstreiken avverget - flyr som normalt

Det blir ingen vekterstreik. Sikkerhetskontrollen på Gardermoen går som normalt fredag morgen.

Alt forventes å gå som normalt i sikkerhetskontrollen på Oslo lufthavn Gardermoen (OSL) fredag morgen.
  • NTB

Fristen for meklingen gikk ut ved midnatt, men først fire timer på overtid kom partene frem til en ny avtale.

Vekterstreik kan ramme Gardermoen fredag morgen

Parats forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, er godt fornøyd med å ha unngått streik og med gjennomslaget for krav knyttet til ansvar og kompetanse. Han mener det nå er lagt et godt grunnlag for fremtidige forhandlinger.

Fornøyde arbeidstagere

– Sammen med en aksept for våre krav knyttet til risikoforhold i jobben, er tjenestetillegget vekterne om bord på skip nå får, en viktig anerkjennelse for den jobben våre medlemmer utfører hver dag, sier Larsen i en pressemelding.

Fornøyde arbeidsgivere

Også arbeidsgiversiden er fornøyd med å ha unngått streik. direktør Petter Furulund i NHO Service sier de er «blitt enige om en bedre og løpende dialog med Parat om viktige bransjespørsmål».

Dersom meklingen ikke hadde kommet i mål, ville 250 vektere ved Oslo Lufthavn gått ut i streik. Flyplassledelsen hadde advart og sagt at en streik raskt ville gjort at sikkerhetskontrollen på flyplassen måtte stenge. I løpet av natten ble dette altså avverget, men det kan likevel oppstå noen mindre forsinkelser, opplyser flyplassens kommunikasjonssjef.

– Ettersom det ikke blir streik, vil vi holde åpent som vanlig, men det kan bli enkelte mindre forsinkelser som følge av den usikre situasjonen som har vært i forkant av den mulige streiken, sier Joachim Westher Andersen.

Alle som skal ut å fly i helgen bør kunne komme seg avgårde som planlagt.

Les mer om

  1. Gardermoen
  2. Oslo Lufthavn
  3. NHO