Norge

Skylder på politiet

Ullevål universitetssykehus hevder politifolkene ble bedt om å frakte skadede Ali (37) til legevakten. Feil, og ren ansvarsfraskrivelse, sier politiet.

Ullevål sykehus hevder at politifolkene fikk bekjed om å frakte Ali til Legevakten. Dette avviser politiet.
  • Kjetil Kjetil Olsen

Nå krangler politiet og Ullevål universitetssykehus om hvem som skulle ha tatt med seg skadede Ali til sykehuset. Sykehusledelsen hevdet

Les også

- Fikk tilfredsstillende medisinsk vurdering

at den skadede 37-åringen fikk tilfredsstillende medisinsk vurdering på stedet.

— Politiet skulle frakte

De hevder at de ambulanseansatte på bakgrunn av denne vurderingen bestemte seg for å få politiet til å kjøre Ali til legevakten. De skal ha gitt instruks til politifolkene om å frakte han til legevakten, ifølge sykehusledelsen. - Det var mest hensiktsmessig at han ble fraktet til legevakten av politiet, sa seksjonsoverlege Anne-Cathrine Braarud Næss. Dette avviser nå politiet overfor Aftenposten.no.

- Ansvarsfraskrivelse

— Dette stemmer ikke. Det ble ikke gitt noen instruks til politifolkene på stedet, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon. - Dette er ren ansvarsfraskrivelse. Det er ambulansepersonellet som har ansvaret for å få fraktet en skadet mann til sykehus, sier Stølen til Aftenposten.no. Han venter nå på en skriftlig rapport fra Ullevål universitetssykehus, som skal redegjøre for ordutvekslingen som var på åstedet. Han mener at politifolkene gjorde akkurat det de skulle da de var på stedet.

Alvorlig skadet

Ali (37) ble slått ned i Sofienbergparken på mandag ettermiddag,

Les også

- Der mistet du sjansen din

Flere vitner beskrev overfor Aftenposten.no at ambulansepersonellet sa "der mistet du sjansen din" og "din jævla gris", etter at mannen hadde tisset på seg. Sykehuset bekreftet i dag at det ble brukt ufint språk på stedet, og beklaget språkbruken. Både politiet og ambulansepersonellet lot artisten Kohinoor Nordbergs kjæreste være igjen i Sofienbergparken, og de måtte selv ta taxi til Legevakten. Senere ble han fraktet til Ullevål universitetssykehus, der han ble

Les også

- Ali (37) har fått <br/>hjerneblødning

natt til tirsdag. Skadene har vist seg å være

Les også

- Han står i fare for å få<br/> varig hjerneskade

Jakter gjerningsmann

Etter at Aftenposten.no først omtalte saken, har det kommet

Les også

Sinte folk viser fingeren<br/> til ambulanseansatte

på hendelsen. Helseminister Sylvia Brustad har blant annet varslet full oppvask. Familiens advokat Abid Q. Raja kritiserte i går både politiet og ambulansepersonellets oppførsel på stedet, og overfor Aftenposten.no varslet han sak mot både politi— og ambulansepersonellet. Etter vitnebeskrivelser av gjerningsmannen jakter nå politiet en angivelig ghaneser som er 175 centimeter høy, og kraftig bygd. Han skal ha hatt på seg en grønn t-skjorte og vide bukser. Han vanker jevnlig i Sofienbergparken og på Cuba på Grünerløkka.

Les også

  1. Sinte folk viser fingeren<br/> til ambulanseansatte

  2. - Fikk tilfredsstillende medisinsk vurdering

  3. - Han står i fare for å få<br/> varig hjerneskade

  4. - Systemet har <br/>sviktet totalt

  5. - Ali (37) har fått <br/>hjerneblødning

  6. - Der mistet du sjansen din

Seksjonsoverlege Anne-Cathrine Braarud Næss og divisjonsdirektør Arild Østergård under pressekonferansen i dag.
- Dette er ren ansvarsfraskrivelse. Det er ambulansepersonellet som har ansvaret for å få fraktet en skadet mann til sykehus, sier stasjonssjef Kåre Stølen.
Ambulansepersonellet dro fra åstedet, uten å ta med seg skadede Ali (37), som ble alvorlig skadet etter å ha blitt slått ned i Sofienbergparken i Oslo.
Kohinoor Nordberg fortviler på åstedet over at hennes skadede samboer, Ali, ikke blir fraktet til sykehus.