Karoli: - Vi driver med bedragerier, ikke ran

Alex «Dolla» Karoli ble sint da politiet siktet et familiemedlem for ran: - Vi driver med bedragerier, ikke ran, forklarte han etter et fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Alex «Dolla» Karoli møtte opp i Oslo tingrett for å forsvare familiemedlemmet.

En person i Karoli-familien er varetektsfengslet i fire uker siktet for grovt ran og ransforsøk med gjentagelsesfare som begrunnelse.

I begge tilfellene skal siktede ha kontaktet ofrene via Finn.no. En av de fornærmede skal ha blitt truet til å ta ut 65.000 kroner fra tre banker.

— Ikke ran

Siktede hevdet under fengslingsmøtet at han ikke hadde noe med de kriminelle forholdene i siktelsen å gjøre, og at han måtte ha blitt forvekslet med en annen «siden flere i familien ligner på hverandre».

På et vis fikk han også støtte av overhodet i Karoli-familien, Alex «Dolla» Karoli, som hadde møtt opp på tilhørerbenken under fengslingsmøtet i Oslo tingrett:

— Vi driver med begragerier, ikke ran, fremholdt han.

Dette sannhetsvitnet kan tilsynelatende ikke ha gort inntrykk på dommerfullmektig Line Solhaug. Hun fengslet 21-åringen frem til 8. juli.

Truet til å ta ut penger

Det mest alvorlige forholdet i siktelsen skjedde da en 19-åring fra Bergen kom til Oslo for å kjøpe PlayStation-spill etter å ha fått kontakt med en «selger» på finn.no.

Ifølge anmeldelsen ble han kjørt fra bank-til-bank og truet til å ta ut tilsammen 65.000 kroner i kontanter.

Utskriftene viser at fornærmede klokken 10.42 hevet penger på Oslo lufthavn Gardermoen, Manglerud kl 12.33 og Økern kl 13.00.

- Fotobevis

Neste offer var en mann fra Kristiansand som var ute etter en påhengsmotor. Tilfeldigvis hadde Karoli-medlemmet en 80 HK Yamaha 2009-modell til salgs, og denne skulle kjøper få for 35.000 kroner gitt kontant oppgjør på stedet.

Men mannen ante at noe ikke stemte, og nektet å gi fra seg pengene før han hadde fått se påhengsmotoren.

Siden denne ikke eksisterte var dette vanskelig, og det ble da heller ingen handel.

Derfor har politiet her bare tatt ut siktelse på forsøk på bedrageri og grovt ran, siden truslene skal ha haglet uten at penger skiftet hender.

«Det foreligger også i saken foto i fornærmedes bil av fornærmede og en annen person som er veldig lik siktede», skriver Oslo tingrett i sin kjennelse.

- Nekter straffskyld

21-åringens forsvarer, advokatfullmektig Axel Villads Lange i Advokatfirmaet Staff, sier at hans klient nekter straffskyld:

— Av de fem punktene i siktelsen erkjenner han bare straffskyld for å ha uteblitt fra soning for svært lenge siden. Han sier at han ikke var i Kristiansand, og at det kan ha vært et familiemedlem som lignet på ham som er avbildet idet fornærmedes bil kjører ut av et parkeringshus. Heller ikke ranet av de 65.000 kronene kjenner han til, sier Lange.

- Så ran ligger ikke i Karoli-familiens gate?

— Min klient sier han ikke kjenner seg igjen i politiets siktelse på disse punktene, sier forsvareren.

Politiet vil søke å få saken opp til hovedofhandling over rettsferien i august.