Nå erkjenner alle tre siktede tilknytning til drapet i Søndre Land

Den 36 år gamle mannen som er siktet i drapssaken i Søndre Land har erkjent straffskyld for medvirkning til drapet. Dermed har alle de tre siktede knyttet seg til saken.

En sterkt forbrent mann ble funnet på en øde skogsvei i Søndre Land i Oppland i september. Tre personer er siktet, og alle har i avhør knyttet seg til saken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • NTB

De tre siktede ble pågrepet i midten av november etter to måneders etterforskning. De siktede er en 44 år gammel kvinne, hennes 20 år gamle sønn og hennes 36 år gamle ekskjæreste – alle fra nærmiljøet.

Torsdag opplyser Innlandet politidistrikt at den siktede 36-åringen i avhør har erkjent straffskyld for medvirkning til drapet.

Har forklart seg detaljert også om motiv

– Han har forklart seg om saken og motivet. Forklaringen er detaljert, sier politiadvokat Kristian Johansen til Oppland Arbeiderblad.

Fra før er det kjent at kvinnen og hennes sønn har kommet med forklaringer som knytter dem til saken.

– Kvinnen erkjenner ikke noen form for straffskyld, sier politiadvokat Kristian Johansen til NTB.

Kristiansen sier til avisen at kvinnen sier hun er uskyldig etter siktelsen om forsettlig drap eller medvirkning til dette. 20-åringen ikke har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Han har imidlertid forklart seg om det faktiske hendelsesforløpet, sier Johansen.

Alle tre varetektsfengslet i fire nye uker

Torsdag ble det klart at Gjøvik tingrett har besluttet at alle de tre siktede i saken skal varetektsfengsles i fire nye uker med brev- og besøkskontroll.

Nils Olav Bakken (49) fra Dokka i Nordre Land ble funnet død og sterkt forbrent i et bål ved en skogsvei i Søndre Land i Oppland lørdag 3. september i fjor. Politiet mener 49-åringen ble drept natt til denne lørdagen.

Innlandet politidistrikt opplyser at etterforskningen pågår fortsatt for fullt med avhør og tekniske undersøkelser.