Kvinne pågrepet i Nordea-saken

Politiet i Oslo pågrep fredag en 49 år gammel kvinne de tror er kvinnen som var med på å svindle Nordea for 89 millioner kroner i sommer.

Kvinnen fra Oslo ble pågrepet fredag ettermiddag.

I en pressemelding fra Oslo politidistrikt heter det at hun ble pågrepet etter tips fra publikum.

– Påtalemyndigheten mener det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for delaktighet i bedragerisaken, sier politiinspektør Gro Smogeli i pressemeldingen.

Politiet gikk 19. august ut med

Les også

- Håper noen kjenner denne damen

av en kvinne som var sammen med en 35 år gammel mann idet han oppsøkte Nordeas filial på Tveita i Oslo.

35-åringen var fra før av siktet i saken.

– Den videre etterforskning vil kunne bekrefte eller avkrefte om den pågrepne er identisk med kvinnen som var i bankfilialen. Nye avhør og tekniske spor vil forhåpentligvis bringe dette på det rene, sier Smogeli.

Nekter seg skyldig

Kvinnen vil bli avhørt i løpet av helgen, og vil bli framstilt for varetektsfengsling på mandag dersom siktelsen opprettholdes.

– Hun ligner på kvinnen på bildene. Godt politiarbeid og gode tips gjør at vi mener dette er den etterlyste kvinnen, sier Smogeli til NTB.

– Hun nekter enhver befatning med saken. Hun skal avhøres søndag, et avhør som jeg skal være med på. Mer kan jeg ikke si for øyeblikket, sier kvinnens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, til Aftenposten.no.

Kontoen til en rik kvinne

Det var da kvinnen og 35-åringen var i Nordea-filialen på Tveita som politiet mener 35-åringen skal ha skaffet seg kontrollen over kontoen til en eldre, rik kvinne.

Deretter skal han ha overført nærmere 90 millioner kroner til en annen konto, og senere 60 millioner kroner av disse igjen til ulike konti i Dubai.

35-åringen, som politiet mener er hovedmannen i bedragerisaken, samtykket selv til varetektsfengsling onsdag i forrige uke.

Politiet fikk medhold om fengsling i fire uker med brev-, besøks— og medieforbud.

35-åringen meldte seg for politiet mandag i forrige uke etter at han ble etterlyst internasjonalt. Han er siktet for bedrageri mot banken på 89 millioner kroner, skriver NTB.