Norge

Kaller Klomsæt useriøs

Kriminalsjef Arne Pedersen kaller advokat Sigurd Klomsæt useriøs og sier at advokaten har fått alt av dokumenter i Baneheia-saken.

Kriminalsjef i Agder politidistrikt, Arne Pedersen, er ikke nådig i sin kritikk av den profilerte advokaten.
  • Fvn.no
  • Mads Ommundsen
  • Håvard Håvard Bjørnevik

Kriminalsjef i Agder politidistrikt, Arne Pedersen, som ledet etterforskningen av Baneheia-saken for ti år siden, reagerer kraftig på at Klomsæt ikke gir seg etter at gjenopptakelseskommisjonen i går aviste saken til drapsdømte Viggo Kristiansen, skriver fvn.no.

— Jeg synes det er begredelig at en advokat kan opptre så useriøst, sier Pedersen til P4 .

Ikke nådig i kritikken

Arne Pedersen har til nå avstått fra å kommentere kravet om gjenopptakelse under den to år lange prosessen, men etter at saken ble avist i går er han ikke nådig i sin kritikk av den profilerte advokaten.

Advokat Sigurd Klomsæt. FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / SCANPIX:

Etter et møte med sin klient i går uttalte Klomsæt at kampviljen fremdeles er stor, og at de nå går både til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg og Sivilombudsmannen. — For det første må vi få tak i alle saksdokumentene. Det har politiet lykkes med i sin strategi å holde unna. De har selv fortalt om og latt seg avbilde i Nordisk kriminalkrønike med 252 ringpermer, og de skal vi få ut. Vi har fått 25. Det sier seg selv at det er alvorlig, sier Klomsæt til P4.

Oppgitt over useriøsitet

- Det er nesten ikke til å tro at en advokat kan komme med slike påstander i en så alvorlig sak, sier Pedersen og understreker at påstandene er tilbakevist og dokumentert overfor kommisjonen.

Pedersen mener at utspillet fra Klomsæt føyer seg inn i rekken av andre påstander som er tilbakevist.

— Som at Klomsæt hevder vi har slettet bevis. Spesialenheten henla saken som intet straffbart forhold, sier Pedersen til P4 og understreker:

- Han har fått tilgang til hvert eneste dokument i saken. Skulle politiet ha holdt noe tilbake, så hadde jo kommisjonen grepet inn overfor oss. Det er en rettsgaranti i seg selv at kommisjonen sørger for at alt blir utlevert.

Klomsæt vil gå videre med saken, og dette sier Pedersen at han ser frem til. Han mener at advokaten ikke kommer til å få noe ut av det.

Videre sier han at Klomsæt sine utspill er noe av det merkligste han har opplevd i løpet av sin karriere i politiet. Han hevder videre at det som kommer fra Klomsæt er rent sprøyt og at det skal bli en fornøyelse å følge prosessen videre.

Vil ikke kommentere

— Jeg er ikke interessert i å hverken høre eller kommentere noe som kriminalsjef Arne Pedersen har kommet med. Han har distansert seg fra saklighet for lenge siden, sier Klomsæt til fvn.no.

Les også

  1. Baneheia-saken gjenåpnes ikke

  2. Trolig Baneheia-avgjørelse i juni

  3. Hatgruppe mot Viggo Kristiansen