Norge

37 nye tilfeller av mutantvirus i Helse Bergen

Haukeland universitetssjukehus. Foto: Marit Hommedal / NTB

Det er funnet 27 nye tilfeller av den britiske koronavarianten, og ti av den sørafrikanske varianten i Helse Bergens dekningsområde tirsdag. Den siste uken er én av tre positive koronaprøver i Helse Bergen den britiske mutasjonen.

  • NTB

Helse Bergen dekker 18 kommuner i et større område rundt Bergen. Området dekker blant annet hardt rammede Ulvik kommune.

Totalt er sju pasienter innlagt i helseregionen, tre på Haukeland universitetssjukehus og fire på Voss, opplyser helseforetaket. Ingen av dem får intensivbehandling.

Fra 1. til 7. februar fant Haukeland 196 positive prøver. 65 av disse var den britiske mutasjonen, mens 7 var den sørafrikanske mutasjonen. Det betyr at hver tredje positive prøve var britisk mutasjon, skriver VG.

Det er registrert 14 nye smittetilfeller i Bergen siste døgn, skriver Bergens Tidende. To av smittetilfellene er importsmitte, mens åtte har ukjent eller usikker smittevei. Fire av tilfellene er nærkontakter.

Samtidig er det meldt om 13 nye tilfeller av mutert virus i Bergen. Ni av tilfellene gjelder sørafrikansk virus, og fire gjelder britisk virus. Det er totalt 16 tilfeller med sørafrikansk virus og 20 med britisk virus, skriver kommunen i en pressemelding.

Smitteutbruddet knyttes i stor grad til de to byggeplassene Kronstad og Fantoft.

– Vi har mange nye tilfeller med mutert virus nå, og det jobbes for fullt med smittesporingsarbeidet. Vi ser særlig en bekymringsfull vekst knyttet til det sørafrikanske viruset. Det er nå fem tilfeller med dette viruset knyttet til Kronstad og elleve tilfeller knyttet til Fantoft. Situasjonen er fortsatt uoversiktlig, sier smittevernoverlege Frank van Betten.

2.105 personer testet seg mandag.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Koronaviruset
  3. Helse Bergen
  4. Bergen