Norge

Asylsøkere skadet etter knivangrep på mottak i Møre og Romsdal

Fire personer er fraktet til sykehus etter knivstikking og bruduljer ved Tingvoll asylmottak på Nordmøre onsdag ettermiddag. Tre personer har stikkskader og en person har bruddskader. Foto: Yngve Lie / Aura Avis / NTB scanpix

To menn er sendt til Molde sykehus med knivskader etter å ha blitt angrepet av en tredje mann på Tingvoll asylmottak i Møre og Romsdal.

  • NTB

Ytterligere en mann får behandling på sykehus etter å ha skadet foten idet han flyktet fra angriperen, opplyser politiet i Møre og Romsdal. Alle de involverte er beboere ved asylmottaket på Tingvoll.

Politiet fikk melding om hendelsen 16.10 onsdag.

– Vi kjenner ikke foranledningen, og vet ikke hva som har skjedd, siden vi enn å ikke har rukket å ta avhør ennå, sier operasjonsleder Tove Anita Asp til NTB.

Også gjerningsmannen, som er i 20-årene, måtte få legebehandling, for et rift med ukjent opphav. Han er pågrepet, ifølge Asp. Det er lite som tyder på at de fire involverte er alvorlig skadet, ifølge operasjonslederen.

– Jeg kjenner ikke til skadeomfanget, men det skal i hvert fall ikke være livstruende skader for de to som er knivskadet, sier hun.

De fire skal ha ulik nasjonalitet, ifølge Aura Avis. Asp sier hun ikke vet hvor ofrene kommer fra, men opplyser til NTB at den mistenkte gjerningsmannen er fra Midtøsten.

  • Svensk politi skjulte flere tusen hendelser på asylmottak

Les mer om

  1. Asylmottak
  2. Politiet