Norge

Rapport: Nesten hver fjerde bachelorstudent dropper ut

Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Nesten en fjerdedel av studentene som begynte på en bachelorgrad i 2010, hadde fem år senere sluttet uten å fullføre graden, ifølge en ny rapport.

  • og NTB

30.000 registrerte studenter ble fulgt fra de begynte på en bachelorutdanning i 2010 frem til 2015. I rapporten kommer det frem at 23,8 prosent hverken fullførte utdanningen eller begynte på en annen institusjon, ifølge Khrono.

– Det er overraskende at nesten en fjerdedel av studentene dropper ut, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Mats Johansen Beldo, til nettavisen.

Ifølge analysen er det noe mindre frafall blant landets fire største universiteter: Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø. Ved disse universitetene ligger tallet på 21,7 prosent.

– Rapporten understreker behovet for tett oppfølging. Dette er spesielt viktig tidlig i studieløpet, da det meste av frafallet skjer, sier viserektor for utdanning Oddrun Samdal ved Universitetet i Bergen (UiB).

Analysen er utarbeidet av ideas2evidence på oppdrag fra UiB. Den viser videre at de 6000 studentene som har frafalt, har i snitt tilegnet seg 61 studiepoeng, tilsvarende omtrent to vanlige semestre.

  • Offentlige veiledere: Ungdommer, dere kan få hjelp til å velge utdanning

Les mer om

  1. Høyere utdanning