Norge

Får 50.000 for Wiki-nynorsk

Sandnes-kvinne får penger for å skrive nynorsk i Wikipedia.

  • Christine Jensen

Les også:


Noregs Mållag har gitt den norske studenten Ranveig Mossige Thattai et stipend på 50.000 kroner for at hun skal skrive artikler på nynorsk i nettleksikonet Wikipedia.

Wikipedia er et fritt leksikon hvor alt innhold er bygget opp av brukerne selv. Hvem som helst kan skrive og redigere artikler i leksikonet som i dag finnes på over 200 forskjellige språk — inkludert bokmål og nynorsk.

Noregs Mållag går nå nye veier for å gjøre fremme det nynorske språket på nett og har investert i en kvinne som er en aktiv bidragsyter til nettleksikonet.

" Ho er administrator og redaktør på Nynorsk-Wikipedia og ynskjer å skrive artiklar som kan vera aktuelle for ungdomar som søkjer etter informasjon på nettet ", skriver de i begrunnelsen.

Stipendet ble delt ut på Noregs Mållags landsmøte på Værnes i slutten av april.

Uproblematisk

I dugnadsleksikonet presenteres Mossige Thattai som " byråkrat " og " administrator " på nynorsk Wikipedia. Hun er for tiden bosatt i England der hun studerer historie.

— Jeg er veldig glad for å få muligheten til å bidra til å styrke nynorsken i Wikipedia, sier hun til ITavisen.

Noregs mållag mener det er uproblematisk å betale for arbeid som er ment å skulle gjøres frivillig.

— Nei, det syns jeg ikke. Ikke direkte. Målet var å finne noen som skulle fremme nynorsk og bidra til å øke nynorskandelen på nettet. Hun får betalt av Noregs Mållag for å bidra til at dette skjer, sier mållagets leder, Hege Myklebust, til Forbruker.no.

Vil treffe skoleelevene

— Vi mener det er viktig å ha stoff på nynorsk på internett. Skoleelever bruker mer og mer internett som kilde og da er det bra at de også finner stoff på nynorsk, mener Myklebust.

Hun forteller at Sandnes-kvinnen i sin søknad om stipendet lovet å legge vekt på ungdommen gjennom artikler om musikk og artister. Men hun skal også bidra med saker om Sørøst-Asia, som hun har mye kunnskap om.

For de 50.000 kronene har Mossige Thattai lovet å bidra med nynorsk-artikler jevnlig fram til 30. september.

— Vi tror at vi kan få mye konkret igjen for pengene. Hun har bidratt mye på Wikipedia tidligere og har tillit i miljøet, sier Myklebust.

Hva syns du om at Noregs Mållag gjør dette? Si din mening i kommentarfeltet.

Les også

Oslodugnad for Wikipedia

Nettleksikonet Wikipedia lages av brukerne og finnes både på bokmål og nynorsk.
Ranveig Mossige Thattai mottok et stipend på 50.000 kroner for Noregs Mållag for å skrive nynorsk-artikler til nettleksikonet Wikipedia.