Stein Erik Hagen: - Det var vel i godt voksen alder at jeg forstod at jeg var homofil

Under gårdagens innspilling av Skavlan fortalte Stein Erik Hagen at han forstod at han var homofil i godt voksen alder.

NRK har lagt ut et klipp fra gårsdagens innspilling av Skavlan der Orkla-styreleder og tidligere Rimi-eier Stein Erik Hagen fortalte at han er homofil.

— Det var vel i godt voksen alder at jeg forsto at jeg var homofil. Da jeg var i 20-årene visste vi ikke hva homofili var, sier Hagen i intervjuet med Skavlan.

Bak seg har Hagen to ekteskap med kvinner og tilsammen fire barn.

– Føler du selv at dette fremdeles er stigmatisert, spør Fredrik Skavlan.

Har vært i skapet i flere år

– Det er cirka 20 år siden jeg sto i Vålerenga kirke og tok opp disse sakene første gang. Mye har forandret seg på de 20 årene, og når det kommer til aksepten for dem som er annerledes, så tror jeg det har utviklet seg veldig. Det har vært som en rullende snøball, sier Hagen.

Mangemilliardæren har engasjert seg for de homofiles rettigheter i flere år. I det siste har han gått til angrep på Den norske kirke i forbindelse med kirkevalget, i tillegg til at han donerte 500.000 til Åpen folkekirke.

På 1990-tallet var Stein Erik Hagen Norges dagligvarekonge. I det siste har han rigget seg for dagligvare-comeback med en ny nettsatsing som i planleggingsfasen har operert under navnet Rapide.