Politiet etterforsker drapssak i Stavanger. Etterlyser siktet mann i 30-årene.

En mann i 30-årene er siktet for drapet, men han er ikke pågrepet. Nå er han etterlyst internasjonalt. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

Lørdag ble en mann funnet drept i en leilighet vest i sentrum i Stavanger. Bildet viser politiet i området ved åstedet søndag.

Politiet i Stavanger rykket ut klokken 18.27 lørdag etter melding om en alvorlig voldshendelse. Kort tid etter ble en mann i 40-årene funnet i en leilighet vest i sentrum. Han ble raskt erklært død.

– Omstendighetene på stedet gjør at politiet etterforsker saken som et drap, sa politiadvokat Fredrik Martin Soma i en pressemelding natt til søndag.

Utelukker ikke flere pågripelser

I en pressemelding søndag formiddag opplyser politiet at de har siktet en mann i 30-årene for drapet.

– Mannen er foreløpig ikke pågrepet, sier politiadvokat Marita Hagen.

Mannen er etterlyst både i Norge og utlandet. Hagen opplyser at både fornærmede og siktede er kjenninger av politiet, og at begge er norske statsborgere.

Den drepte mannens pårørende er varslet. Ifølge politiet bor ikke avdøde i boligen der han ble funnet.

Politiet rykket ut med store ressurser til en leilighet i Stavanger sentrum lørdag kveld.

– Etterforskningen vil forsøke å avdekke hva relasjonen mellom dem var, sier Hagen ifølge Stavanger Aftenblad. Hun ønsker ikke å si om fornærmede og siktede tilhører et bestemt miljø.

Aftenbladet har vært i kontakt med naboer, som opplyser at de hørte bråk fra leiligheten i forkant av hendelsen. Et vitne skal i tillegg ha sett to personer som løp fra stedet.

På en pressekonferanse klokken 12 opplyser politiet at de ikke utelukker flere pågripelser i saken.

Politiet ber personer som befant seg i området ved åstedet i Løvdahls gate rundt klokken 18.27, om å melde seg for politiet.

Kriminalteknikere arbeidet på åstedet utover natten. Politiet har også gjennomført en rekke avhør av vitner, og dette arbeidet fortsetter.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hvordan avdøde ble drept, men både VG og Aftenbladet har opplysninger som tilsier at offeret ble skutt og utsatt for grov vold.

Et vitne som NRK har snakket på stedet, forteller at vedkommende hørte et høyt skrik før politiet ankom.

Politiet på stedet med store ressurser. Her søker de med politihund på Eiganes gravlund.

Politiet har søkt med politihunder mellom gravstøttene på Eiganes gravlund, som ligger like i nærheten av leiligheten.

– Vi søker etter alle eventuelle beviser i saken, sier Hagen til Aftenbladet.