Flere trafikkulykker på Østlandet – advarer om glatte veier

I løpet av kort tid har det vært to ulykker på E6 og én på E18. Det er sendt ut farevarsel om is og glatte veier.

Dette bildet viser forholdene på E18 ved Holmestrand, der forholdene ble omtalte som «såpeglatte» o

Tirsdag kveld er det fuktig og glatt på Østlandet. Like før klokken 22 er det meldt om flere ulykker i løpet av kort tid.

E6 ble en periode stengt nord for Midtstranda ved Hamar, i retning Lillehammer, etter en ulykke mellom en lastebil og en personbil klokken 21.20. Da nødetatene ankom stedet ble en politibil påkjørt.

– Det er underkjølt regn, og de på stedet sier det er såpeglatt. Bilen seilte mer eller mindre inn i politibilen, sier operasjonsleder Terese Bylter til TV 2.

Veien er nå stengt, melder politiet. Ryddemannskap jobber på stedet. De involverte i den første kollisjonen ivaretas av helse. Det skal ikke være personskader etter kollisjonen med politibilen.

Det har vært to trafikkulykker på E6-strekningen mellom Eidsvoll og Hamar onsdag kveld. Det er svært glatt på strekningen. Her fra Minnesund.

Like etter smalt det igjen på E6, denne gangen ved Dalskrysset på Eidsvoll, i retning Minnesund.

– Singelulykke. Bilen fikk skrens i forbindelse med med filbytte. Ikke store skader på bilen, men en person klager over smerter i nakke, skriver politiet på Twitter.

Det er redusert fremkommelighet på stedet.

Har advart om glatte veier og underkjølt regn

Også på E18 har nødetatene rykket ut til en ulykke, denne gangen på strekningen Drammen-Holmestrand. En ambulanse havnet i autovernet.

Det var en perode stengt mellom Hanekleiv- og Bergsengakrysset, og det har ført til lange køer i området.

En ambulanse ble skadet da den kjørte inn i autovernet på E18.

Det har også vært to sammenstøt mellom trikk og bil i Oslo i løpet av ettermiddagen: Ett på Diesen og ett på Holbergs plass. Det har skapt store forsinkelser i kollektivtrafikken.

Meteorologisk institutt har advart om glatte veier onsdag ettermiddag og kveld:

– Kjør forsiktig! Fra i ettermiddag er det fare for regn som fryser på bakken på deler av Østlandet, skriver de på Twitter.

Det er også sendt ut gult farevarsel for is.

«Vær ekstra oppmerksom: Isen kan være vanskelig å se. Vurder bruk av brodder. Beregn ekstra tid for transport og kjøring.» skriver instituttet i en anbefaling.