Norge

Flere foreldre spør om hjelp fra barnevernet

Over 13 prosent av bekymringsmeldingene som kommer til barnevernet kommer fra foreldrene selv. Det tolkes som at foreldre har stor tillit til barnevernet.

 • Ntb

I fjor fikk barnevernet inn nærmere 33.000 bekymringsmeldinger, hvorav foreldrene med sine 13 prosent andel utgjør den største gruppen som melder inn bekymringer om blant annet vold eller overgrep mot barn, melder P4.

— Det at foreldre melder fra viser at de har tillit til barnevernet ved at de faktisk vil bistå dem og gjøre en forskjell for barna, sier Mari Trommald, direktør i barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

- Tallet burde være høyere

Barneombud Reidar Hjermann mener at tallet burde vært enda høyere.

— Det burde vært nærmere 100 prosent, rett og slett fordi foreldrene er de som aller først, i tillegg til barna, oppfatter at det er vanskeligheter. Mange tror at barnevernstjenesten er et slags familiepoliti, men mest av alt er jo barneverntjenesten en hjelpetjeneste som bistår familien med å være familie, sier Hjermann.

Andre store grupper som melder ifra til barnevernet er skole og politi. I tillegg tar barnevernstjenesten selv opp saker. (©NTB)

Relevante artikler

 1. NORGE

  Statsadvokaten i New York går av etter anklager om fysiske overgrep

 2. NORGE

  Stoltenberg: - Noe av det vi ser er skremmende

 3. NORGE

  – Det var våre verdier som vant

 4. NORGE

  Våren lar vente på seg. Snø og minusgrader er på vei.

 5. NORGE

  Aktor konfronterte drapstiltalt kvinne i Kristiansand

 6. NORGE

  Slik rammer ekstremværet.