PST og Riksrevisjonen advarer politikerne mot å bruke nettbrett

Statsminister Jens Stoltenberg og mange andre stortingspolitikere er flittige brukere av nettbrett, men blir advart mot dårlig sikkerhet.

Da Jens Stoltenberg i fjor satt askefast i New York vekket det oppsikt at Norges statsminister brukte iPad som et viktig arbeidsverktøy. Men det kan være skummelt, ifølge eksperter.
  • Ntb

Både Nasjonal sikkerhetsmyndighet, PST og Riksrevisjonen advarer regjeringsmedlemmer og politikere mot å koble seg til på jobben med mobile enheter, skriver VG.

— Disse mobile enhetene utgjør en sikkerhetsrisiko. De er for det første lette å miste eller blir frastjålet. For det andre er det svært lett å hacke en mobil enhet som er koblet til et trådløst nettverk, sier ekspedisjonssjef Ryno Andersen i Riksrevisjonen til avisen.

Stortingets 169 representanter fikk i høst en ordning hvor alle som ønsker det, får tildelt en iPad. Statsministerens kontor (SMK) bekrefter at Jens Stoltenberg leser e-post på sitt nettbrett, noe han gjorde allerede for halvannet år siden, da han satt askefast i USA. SMK mener at statsministerens datasikkerhet er godt ivaretatt.

Les også:

Les også

- Stoltenberg styrte Norge fra IPad-en

En av hackerne som sto bak dataangrepet på blant annet Høyres og Arbeiderpartiets nettsider i høst, sier imidlertid at det er en smal sak å bryte seg inn på Stoltenbergs nettbrett.

— Det er helt latterlig. Hvis Jens Stoltenberg virkelig leser e-post rett på iPad, så kan jeg nesten uten problemer lese e-posten hans, plante e-post der og sende mail fra hans konto. Det er patetisk hvor lett det er, sier personen.