Kronprinsparet fra hytta til kirken

Kronprinsfamilien var julaften på gudstjeneste i den stappfulle kirken i Uvdal, der de har hytte.

Sogneprest Stina Frøvoll Torgauten sier farvel til kronprins Haakon og prinsesse Ingrid Alexandra etter gudstjenesten julaften.

Det var sogneprest Stina Frøvoll Torgauten som holdt gudstjenesten, der kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby var til stede.

– Det er veldig hyggelig at de ville feire julen sammen med oss, sier sognepresten til NTB.

Som et julekort

Været sørget for et skikkelig julekortmotiv rundt kirken i år. Inne i kirken talte Torgauten over Lukas kapittel 2, vers 1-20, kjent som juleevangeliet.

Sogneprest Stina Frøvoll Torgauten tok imot kronprinsfamilien da de kom til kirken i Uvdal julaften.

– Jeg snakket om hvordan vi gradvis blir kjent med julens mysterium, om Gud som ble menneske, forteller hun.

Uvdal kirke, som er en langkirke i dragestil fra 1893, var fylt til randen under gudstjenesten – med anslagsvis 360 mennesker til stede.

– Det var tett på benkene og langs veggene. Noen måtte stå bakerst, sier presten.

Jul hver for seg

De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongsseteren, Skaugum og familiens hytte i Uvdal i Buskerud, og i år er det altså feiring på hytta. Kronprinsparet kjøpte hytta i Fjellsnaret i Nore og Uvdal i 2007.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit på vei inn i kirken i Uvdal sammen med prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og Marius Borg Høiby.

Kongeparet jul feirer jul på Kongsseteren med prinsesse Märtha Louise i år. Første juledag vil kongeparet være til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell.

På bedringens vei

Kong Harald (82) ble forrige uke sykmeldt med en virusinfeksjon og deltok blant annet ikke i det ekstraordinære statsrådet på onsdag da Frps Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder. Nå er han på bedringens vei.

– Kongens program går som planlagt i romjulen, sa Sven Gjeruldsen i kommunikasjonsavdelingen ved Slottet til NTB lille julaften.

Det innebærer også at han holder årets nyttårstale til folket, og denne sendes nyttårsaften.