Politidrapsmann på rømmen pågrepet etter voldsom biljakt

29-åringen som rømte fra sykehuset i Kristiansand i går, ble pågrepet på Fevik i Grimstad klokka 15 etter en voldsom biljakt. Bilen han kjørte ble torpedert og stanset av politiet.

  • Hallgeir Oftedal

Flere politibiler skal ha vært med i biljakten som endte med at politiet gjennomførte det som betegnes som en torpedering for å stanse ham, skriver Fvn.no.

Den 29 år gamle mannen ranet til seg en bil med bruk av kniv ved postkontoret på Lund klokka 13.30. Han kjørte deretter ut på E18.

Politiet skal ha fått kontakt med bilen og rømlingen på E18 mellom Lillesand og Grimstad. Han svingte av E18 mot Fevik. Der ble han torpedert av politiet. I mellomtiden skal 29-åringen ha vært borti andre kjøretøyer selv.

Etter pågripelsen ble mannen kjørt til legevakten med lettere skader.

PolitimannenBørge Ivarsen ble drept i det han skulle plassere ut en spikermatte i veibanen ved tunnelen Grimstadporten. Den da 27 år gamle mannen nekte åstoppe for politisperringen, og foretok i stedet en forbikjøring, skriver Fvn.no.

27-åringenvar i ferd med å stikke av fra en politipatrulje ved Harebakken i Arendal da politipatruljen i Grimstad skulle forsøke å stanse ham

Drapsmannentraff Ivarsen med stor kraft. En kollega forsøkte gjenopplivning, men Ivarsen ble erklært død på sykehuset ved ankomst.

Fluktbilen haddedrapsmannen tilranet seg ved Gulskogen kjøpesenter i Drammen tidligere på kvelden. Han truet en kvinnelig bileier med kniv og stakk av med bilen i retning mot Sørlandet.