Norge

Det lønner seg ikke å være for snill

De mest imøtekommende ansatte tjener nesten 20 prosent mindre enn kolleger som setter hardt mot hardt.

Menn som beskriver seg selv som lite trivelig, sta og vanskelig får i snitt mest inn på lønnskontoen.
  • Frøydis Braathen
    Frøydis Braathen
    Journalist

Les også:

Ansatte som viser mer hensyn på sine arbeidsplasser straffes lønnsmessig, viser en ny studie gjengitt i Wall Street Journal.

Undersøkelsen er basert på data fra 10.000 personer i ulike bransjer og aldersgrupper samlet inn i løpet av en 20-års periode.

Menn som beskrev seg selv som «trivelig» tjente ofte mindre enn menn som betraktet seg selv som mindre samarbeidsvillige.

Ettergivende

Lønnsforskjellen mellom menn i de to gruppene var på hele 18 prosent i snitt. For kvinner utgjorde forskjellen mellom de «trivelige» og de «mindre samarbeidsvillige» bare fem prosent.

Forskerne skriver at den store forskjellen blant menn delvis kan forklares av at snillhet ikke stemmer overens med det stereotype mannsbildet.

Den viktigste forklaringen er likevel at snille og ettergivende personer er mindre flinke til å sette hardt mot hardt i en lønnsforhandling, sier Beth A. Livingston, en av forskerne bak studiet, til Wall Street Journal.

Sjekk Aftenposten.nos guide:

Faste rammer

Aftenpostens jobbekspert innen rekruttering, Guri Larsen, tror det stemmer at en dyktig forhandler kan ende opp med høyere lønn enn en annen.

— Dersom fokus ene og alene skal være på å tjene mest mulig, så er det nok også slik i Norge, gitt at bedriften ikke er regulert av lønnstrinn og ansiennitetsregler. De fleste bedrifter har likevel noen faste rammer som de skal forholde seg til, sier Larsen.

Anstrengt forhold

Hun mener imidlertid det ikke alltid lønner seg å sette hardt mot hardt.

— Da skal du i så fall være rimelig trygg på at arbeidsgiver ikke har andre alternativer enn deg, og at arbeidsgiveren også har muligheter til å imøtekomme kravene dine.

- Hvis kravene er urimelige, kan du i verste fall ende opp med kanskje å få høyere lønn, men et veldig anstrengt forhold til lederen og kollegene dine, sier Larsen.

Les også

  1. Risikabelt å være butikkontrollør

  2. Oljeingeniører vasser i jobbtilbud

  3. B-mennesker jobber mot sin egen klokke