Norge

Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates

De syv mennene som er siktet i voldtektssaken i Hønefoss, blir løslatt, men siktelsene mot dem opprettholdes, opplyser politiet.

Hønefoss Politiet har pågrepet syv personer etter mistanke om en alvorlig seksualforbrytelse på Hønefoss. De pågrepne ble brakt til legevakt for undersøkelser før de ble fraktet til arresten i Drammen.
  • NTB

Vilkårene for varetektsfengsling er ikke lenger til stede. Dette gjelder særlig vilkåret om bevisforspillelsesfare, opplyser politiadvokat Ole Jacob Garder i Sørøst politidistrikt.

– Samtlige involverte er avhørt, og nødvendige spor, både fysiske og tekniske, er sikret, sier Garder.

Etter planen skulle det holdes fengslingsmøter for de siktede mennene onsdag formiddag, men dette ble utsatt fordi politiet ville gjennomføre nye avhør, blant annet av fornærmede og et vitne, ifølge VG.

Nå er mennene altså løslatt, men siktelsene opprettholdes mot alle syv. Etterforskningen fortsetter i uforminsket styrke i dagene fremover, opplyser politiet.

Mennene er siktet for grov voldtekt av en 20 år gammel kvinne. Voldtekten skal ha funnet sted natt til tirsdag denne uken. Samtlige av de siktede nekter straffskyld.

Også kvinnen har forklart seg for politiet. Hun møtte på politihuset på Hønefoss onsdag formiddag sammen med bistandsadvokat Guro Trillhus.

– Vi sitter i avhør nå og går gjennom hendelsen. Mer enn det vil jeg ikke fortelle fra det avhøret, sa Trillhus til NRK.

Garder bekreftet tirsdag overfor NTB at de syv siktede er av østeuropeisk opprinnelse. De har ikke norsk statsborgerskap, men har trolig oppholdt seg i landet en stund, ifølge Garder.

Les også

  1. Syv personer pågrepet etter mistanke om alvorlig seksualforbrytelse på Hønefoss