Norge

Politiet: Mor siktet for drapet på sine to barn i Lørenskog

Moren til de to avdøde barna i Lørenskog er siktet for drap, opplyser politiet på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

  • NTB
  • Vegard Tjørhom
    Journalist

Det var søndag morgen at to barn ble funnet døde, og deres mor ble funnet kritisk skadet i Lørenskog på Romerike. Det var melding om en lekkasje fra et utløst sprinkleranlegg som fikk politiet til å rykke ut til leiligheten.

Politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt betegnet på en pressekonferanse mandag saken som en familietragedie. Moren til de to barna som ble funnet døde i Lørenskog søndag, er siktet for drap. Politiet opplyser at den siktede moren er i 30-årene.

Politiet har ikke ønsket å opplyse om barnas alder, utover at de er under ti år gamle. Moren er innlagt på Ullevål sykehus og er utenfor livsfare.

Politiets krimteknikere i arbeid på åstedet søndag.

Siden søndag morgen har kommunenes psykososiale team vært tilgjengelig og i aktivitet. Familie og nære relasjoner til de involverte i hendelsen får tilbud om oppfølging fra kriseteamet.

– De jeg har snakket med, er jo veldig rystet. Det verste er at det er barn involvert. Det gjør et sterkt inntrykk på folk. Det er mange tragiske hendelser i løpet av et år, og det er mye som kan skje. Men når det er barn inne i bildet, er det ille, sier Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) til NTB.

Mellom klokken 12 og 16 vil kommunens kriseteam være tilgjengelig i Kunstsalen i første etasje i Lørenskog hus for alle som har behov for å snakke med noen, skriver Lørenskog kommune på sine nettsider.

På grunn av det store medietrykket tror Bergheim at mange av kommunens innbyggere har fått med seg saken.

– Det er klart at en slik hendelse gjør sterkt inntrykk, sier hun.

Politiet siktet barnas far etter hendelsen, men han ble løslatt søndag kveld. Mandag ble det klart at siktelsen mot ham er frafalt.

Les også

  1. To barn funnet døde i Lørenskog. Saken etterforskes som drap.

Les mer om

  1. Lørenskog
  2. Politiet
  3. Barn