Drapsforsøkssiktet passasjer nekter straffskyld

Mannen som er siktet for drapsforsøk på sjåføren i bilen han satt i under en kollisjon på E18, får en prejudisiell vurdering. Mannen nekter straffskyld.

Den 32 år gamle mannen fra Lillestrøm satt tirsdag kveld i arresten på politihuset i Skien. Hans forsvarer, advokat Bjørn Erik Rødser, sier til NRK at hans klient nekter straffskyld.

– Han kjenner seg ikke igjen i det som er beskrevet i siktelsen, sier han.

– Det jeg videre kan si om saken, er at han nå får en prejudisiell vurdering fordi det er tvil om tilregnelighet, og det vil være helt sentralt i denne saken, fortsetter han.

Passasjeren ble tirsdag siktet for drapsforsøk etter kollisjonen mellom en personbil og en tankbil på Langangenbrua på E18 i Porsgrunn mandag kveld.

Det er video fra dashbordkameraer i to kjøretøyer og opplysninger fra vitner på stedet som gjør at politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for drapsforsøk.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå ut med nærmere detaljer rundt hendelsesforløpet, sa seksjonsleder Annie Sandersen for etterforskning ved Grenland politistasjon tidligere tirsdag.

Føreren av bilen hadde kritiske skader da han ble sendt til Oslo universitetssykehus med luftambulanse mandag kveld. Tirsdag skal tilstanden være stabil, men han kan foreløpig ikke avhøres.

Det er ventet opplysninger om mulig varetektsfengsling tirsdag, ifølge siktedes forsvarer.