Norge

Spill blir billigere

Verdens største spillprodusent, Electronic Arts, senker prisene.

For å øke salget og møte konkurranse har Electronic Arts i USA senket prisene på en del spilltitler, skriver allheadlinenews.com i dag. NBA Live 06, Burnout Revenge og NASCAR 06 skal være blant de titlene som har blitt billigere.

Mange har spådd at spill til eksisterende konsoller vil bli billigere når den neste generasjonen konsoller kommer på markedet, og det ser det altså ut til at de får rett i. Den amerikanske prisnedgangen på de aktuelle titlene ligger på mellom 20 og 40 prosent.

Ikke billigere i Norge

— Det hender at markedene har litt ulik dynamikk, sier nyansatt daglig leder i EA Norge, Per Christian Andersen. - Hvordan dette ser ut i USA i forhold til Norge akkurat nå, tør jeg ikke si noe om. Men generelt kan jeg si at EA opererer etter et system som går ut på at spilltitlene etter en stund i markedet faller i pris, blir gitt ut som Platinum-titler eller lignende forklarer han.

Det betyr at EA i Norge foreløpig vil holde spillprisene på samme nivå som i dag. - Ja, vi har ingen planer om å endre på dette systemet i Norge slik det ser ut nå, forklarer han. - Men vi vet fra tidligere at spillprisene faller når en konsoll går ut av produksjon, og det kan naturligvis skje her også. Men enn så lenge forblir prisene som de er.

Forventer videre prisfall

Analytikeren Gary Cooper i Banc of America Securities forventer at EA vil kutte ytterligere i prisene i tiden som kommer, skriver Gamespot. Han forventer at priskuttene vil komme på blant annet de eksisterende versjonene av Tiger Woods PGA Tour 06, Madden NFL 06 og FIFA 06, som alle etter planen skal være klare til lanseringen av Xbox 360 om noen uker.