Gressbrann sprer seg raskt i Bergen – boliger evakueres

En brann sprer seg raskt i vegetasjonen ved Espeland nord i Bergen. Brannhelikoptre og sivilforsvaret bistår. Sju boliger med rundt 25 personer er evakuert.

En brann sprer seg raskt i vegetasjonen ved Espeland nord i Bergen. Brannhelikoptre og sivilforsvar er på plass.
  • NTB

Politiet fikk melding om brannen klokken 15.26 tirsdag ettermiddag. Brannen skal først kun ha dekket et lite område på cirka 30 kvadratmeter med flammer og røyk i retning Moldalia.

Det tok imidlertid ikke lang tid før brannen spredte seg raskt i terrenget, og ved 18-tiden meldte brannvesenet at hele toppen av fjellryggen langs Unnelandsvegen sto i brann.

– Man kan se flammer på lang avstand. Skogbrannhelikopter er ankommet og settes straks i innsats. Sivilforsvaret har ankommet, og BKK har koblet ut høyspentledning på stedet, tvitrer 110 Vest.

Brannvesenet opplyser at området som brenner, er vanskelig tilgjengelig. De legger til at de har 22 mannskaper på stedet.

En brann sprer seg raskt i vegetasjonen ved Espeland nord i Bergen. Sju boliger er evakuert.

Sju boliger evakuert

To personer ble tidlig evakuert fra en nærliggende bolig. I 18-tiden ble det besluttet å evakuere flere boliger på vestsiden av Unnelandsvegen.

I alt dreier det seg om sju hus og rundt 25 personer, sier innsatsleder Øystein Magnussen til Bergens Tidende.

– Brannen har spredd seg ned mot veien, sier Magnussen, og legger til at de evakuerte husene ligger nær denne. De evakuerte har tatt seg til naboer i området.

Politiet opplyste litt tidligere at beboere i området i nærheten av brannen får tekstmelding fra kommunen med beskjed om at de må regne med å bli kontaktet om evakuering. Magnussen sier de er forberedt på å evakuere hele nabolaget.

– Vi har skaffet busser som kan brukes dersom dette skulle bli tilfellet, sier Magnussen.

Brannen sprer seg i det ulendte terrenget, og det er utfordrende for brannmannskapene å komme til, melder brannvesenet.

Droner i området

Politiet opplyser at de har fått meldinger om private droner i området. De advarer om at droneflyging kan skape unødvendige situasjoner med brannhelikoptre i lufta og mens brannmannskapene jobber med å få kontroll.

Foreløpig er det kun meldt at én person har fått i seg røyk i forbindelse med brannen. Utover dette er det så langt ikke meldt om personskader eller materielle skader.

Det ble også meldt om flere andre mindre skogbranner i bergensområdet tirsdag ettermiddag. Den ene kom raskt under kontroll, mens den andre viste seg å være falsk alarm.

Brannen dekker ifølge brannvesenet hele fjellryggen langs Unnelandsvegen.