Norge

Vil ikke bruke pekefingeren

  • Man bør fokusere på gleden ved å ha en sunn kropp, istedenfor å bruke pekefingeren når folk blir tyngre, mener slankeekspert Jeanette Roede.

Roede fra slankeselskapet Grete Roede mener at det brukes for mye pekefinger når folk er overvektige.— Det er viktigere å fokusere på gode ting: god og sunn mat og gleden ved å ha en sunn kropp, mener hun.

Enig med forskerne.

Roede er enig med forskerne som mener at man bør fokusere mer på fysisk aktivitet og sunn mat, og mindre på vekt.Hun tror at mange - særlig kvinner - ofte er motivert ut fra det estetiske når de slanker seg.- Menn er nok mindre opptatt av det estetiske, og de slanker seg ofte først når de får kniven på strupen fra kona eller legen. Kvinner er mer motivert av det estetiske, fordi helsegevinsten ligger langt frem i tid, men de er absolutt opptatt av helseeffekten også. Men det første de merker, er jo endringen de ser i speilet.Roede understreker at man må være tålmodig når man skal gå ned i vekt.- Jo-jo-slanking er veldig usunt. Hvis man skal slanke seg, er det viktig å være tålmodig og tenke langsiktig, man må tenke lenger enn buksestørrelsen neste måned.Hun peker på at mange slankekurer innebærer at folk går fort ned i vekt, men at resultatet ofte blir at de legger på seg kiloene raskt igjen etter at kuren er over.- Det tar tid å få på seg kiloene, men det tar tid å få dem av seg også. Hvis man justerer livsstilen litt etter litt, blir det enklere å leve med de nye vanene, og det blir lettere å holde vekten.

Les også

  1. Fedme er ikke så farlig som antatt