Norge

Lyngbrann i Time ute av kontroll – helikoptre på vei

Det er fortsatt ikke kontroll på lyngbrannen på Jæren. Men den sprer seg mot en annen retning enn husene.

Det brenner tett på boligene på Lyefjell.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

De evakuerte etter brannen på Lyefjell i Time kommune i Rogaland får dra hjem siden den nå beveger seg i en annen retning. Brannhelikoptre er på vei.

– Status nå er at vi har kontroll på brannen når det gjelder bebyggelsen på stedet. Brannen i seg selv har vi ikke kontroll på, men den sprer seg mot en annen retning enn husene, sier brann- og redningssjef Nils Erik Haagenrud til NTB.

Videre sier han at brannhelikopteret er på vei, og at de som var evakuert, har fått lov til å dra tilbake til husene sine. Beboere som ble evakuert, ble henvist til en fotballbane i nærheten, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det er omtrent 12 boliger som er blitt evakuert. Det er ikke meldt om at noen av husene har blitt skadd. Det er ukjent hvor mange personer som har måttet evakuere husene sine, skriver Sørvest politidistrikt på Twitter.

Ved 16.50-tiden opplyste operasjonsleder Jostein Reiestad i Sørvest politidistrikt at det ble jobbet med å evakuere beboere fra boligene som lå mest utsatt til. Ifølge han var det snakk om minst 30 hus.

Politiet meldte først om brannen ved Varden på Lyefjellet i Time kommune klokka 15.55 mandag ettermiddag.

Les mer om

  1. Brann
  2. Jæren